Saját KB bal
Saját KB jobb

Állatbarátok a magyar hotelek – A szálláshelyek fele fogadja a kisállatokat

Sok utazó számára akkor élmény a kikapcsolódás, ha azt nemcsak párjával, családjával, hanem házikedvencével is megoszthatja. A trivago.hu szálláskereső weboldal látogatói körében a háziállat elszállásolása a 10 legkeresettebb szolgáltatás között van az ideális szálláshely megtalálásánál, és a felmérés szerint a magyar hotelek nem maradnak el az európai színvonaltól.

Megütjük az európai mércét

A kisállattal érkező vendégek Európán belül Franciaországban találnak legkönnyebben számukra megfelelő szálláshelyet, itt ugyanis a trivagón szereplő szálláshelyek 57%-a pipálta ki a „háziállat megengedett” jellemzőt. Csehország és Svájc is az élmezőnyben van, ám 50% feletti aránnyal a magyar szálláshelyek jelentős része is állatbarátnak vallja magát. A középmezőnyben szerepel többek között Németország, a skandináv országok és Lengyelország, a lista végén pedig Spanyolország és Portugália áll, ahol a trivagón regisztrált szállások mindössze kicsivel több mint negyede fogadja a házikedvenceket.

A kifejezetten állatbarát szálláshelyek elsősorban nem a luxushotelek közül kerülnek ki, de egyre több olyan felsőkategóriás szálloda van, ahol a kisállatokat is szívesen fogadják. Dudás Ildikó, az ötcsillagos, kutyabarát Kempinski Hotel Corvinus Budapest Public Relations Managere közölte, bár nem jelentősen, de 2014-ről 2015- re nőtt a hozzájuk kutyával érkezők száma. Míg 2014-ben összesen 119, addig 2015- ben már 146 éjszakát töltöttek itt kiskedvencek, a „kutyaéjszakák” tekintetében tehát körülbelül 20%-kos a növekedés. „2014-ben főként a karácsonyi-szilveszteri időszakban hozták magukkal a vendégek kutyájukat. 2015-ben volt egy svájci vendégünk, aki 3 hetet tartózkodott nálunk kutyájával együtt” – mondta Dudás Ildikó. Náluk a kedvenceket többek között kutya- , macskakosárral, etetőtállal, jutalomfalattal várják.

Vidéki szálláshelyek előnyben

Míg Budapesten 44%-os a trivago.hu-n magukat állatbarátként regisztráló hotelek aránya, addig a vidéki szállások 55%-a fogadja a háziállattal érkező vendégeket. Ezek között az olykor nagy füves területtel rendelkező létesítmények között már olyanokat is találunk, ahol az udvaron külön agility (gyorsasági) akadályok vannak felállítva, a szobák pedig kifejezetten úgy kerültek kialakításra, hogy könnyű legyen a takarítás a kedvencek után.

A híresen állatbarát esztergomi Hotel Grante szállodaigazgatója, Aknai Péter elmondta, a szállodának ez egy fontos piaci szegmens, a vendégeknek pedig egy jó lehetőség, hogy a kutyájukkal utazhassanak és új dolgokat fedezzenek fel. Náluk a kertben több helyen itatók, valamint kukák és zacskók vannak kitéve, hogy meg tudják őrizni a terület tisztaságát, ezenfelül a vendégek térképes túraajánlatot kapnak azokról a helyekről, ahol kutyával szabadon sétálhatnak. „2015-ben kétszer annyian voltak nálunk kutyával, mint az előző évben, és már a 2016-os foglalásokon is látszik, hogy ez a szám nagy valószínűséggel csak növekedni fog. Főként kutyákról esik szó, mert ők jönnek legtöbben, de volt már nálunk macska, vadászgörény és nyúl is” – tette hozzá Aknai Péter.


Forrás: trivago

 

Ezt olvastad már?

A legjobb kutyabarát helyek 2015-ben

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...