Kutyabarát Kvíz I. forduló Táplálás és mozgás – értékelés

Köszönjük, hogy ilyen sokan velünk játszottatok és válaszoltatok az első forduló kérdéseire. A beérkezett több száz válaszból, nézzünk most egy kis százalékos összesítést, mennyire is vagytok otthon a kutyáitok táplálásával és mozgásával kapcsolatos kérdésekben.

A BARF étrendről, azaz a nyers élelmiszerrel történő táplálásról manapság egyre többet hallani. Azt, hogy tényleg jó-e, mindenki döntse el maga, viszont mindenképpen pozitív, hogy a válaszadók 91,8%-a tudta, hogy mit jelent a BARF szó.

Szerencsére az is köztudott, hogy a csokoládé ártalmas Kedvencünknek, de hogy pontosan miért is, már nem annyira egyértelmű mindenkinek. A válaszadóknak „csak” 88,3%-a tudta, hogy kakaótartalma miatt ne kínálja csokival kutyáját, és 11,5% volt azok aránya, akik a cukortartalmat választották.

A száraztápoknak sok összetevője van, hasznos és kevésbé hasznos dolgokból állnak. Itt azért nem árt pontosítani, hogy melyik összetevő mit takar pontosan, hová és hogyan hat.

A taurin a szívizmok működését támogatja, ezt a válaszadók 68,6%- a tudta helyesen. 

Az, hogy a tápban található nyersrost kifejezés mit jelöl pontosan, nem volt egyértelmű. A válaszadók többsége ezt rosszul tudta. Mindössze 41,2% volt azok aránya, akik a helyes választ jelölték meg, vagyis azt, hogy a kutyatápban található EMÉSZTHETETLEN növényi rostanyagok arányát jelöli.

A GranataPet és a Platinum tápokkal kapcsolatos kérdésekre, több mint 92%-ban jó válasz érkezett. Figyelitek a reklámokat.

A tápok adagolásánál pedig majdnem mindenki számára egyértelmű volt, hogy a kutya testsúlya a mérvadó.

A kutya és a farkas húsevő, ezt 95,3%-ban válaszoltátok helyesen. Azt, hogy őket a rövid tápcsatorna jellemzi, már csak a válaszadók 56,8%-a tudta jól.

Aki még keresi a megfelelő fajtájú kutyát, nem árt, ha a mozgásigény kérdésének utána olvas, mielőtt végső döntést hoz. Túlnyomó többségében azt valljátok, hogy a westie-nek nincs nagy mozgásigénye, és a beagle-t is többen választottátok, mint kis mozgásigényű fajtát. A helyzet viszont az, hogy alapvetően mindkét fajta vadászkutya. A westie róka-, és borzvadászatokon, a beagle pedig apróvadas vadászatokon segítette a sikeres vadászatot. Tehát alapvetően mindkét fajtának nagy a mozgásigénye.

Örömmel láttuk viszont, hogy egy-két kivételtől eltekintve mindnyájatoknak egyértelmű, hogy a kertben tartott kutyákat éppen úgy kell sétáltatni, mint a lakásban tartottakat. Azt pedig, hogy a kutyák mozgásigénye fajtánként eltérő, 95,9%-ban válaszoltátok helyesen. A kutyahátizsák használatával kapcsolatban is pozitívnak értékeljük a 65,5% helyes választ, hogy ennek használatával jobban lefáraszthatjuk kutyánkat. Sajnos 17% volt azok aránya is, akik „málhás csacsiként” tekintenek kutyájukra, és örülnek, hogy nem nekik kell cipekedni, valamint a kutyatámadás megakadályozását is sokan választottátok.

Vajon kik lesznek azok a szerencsések, aki megnyerik a Kockafesztre szóló családi belépőket az Óbudai Közösségi Ház jóvoltából?  Nemsokára megtudjátok!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...