Saját KB bal
Saját KB jobb

5+1 ok, amiért minden kisgyerek mellé kellene egy kutya

Ha egy gyermek kutya mellett nő fel, sokkal fogékonyabb lesz a társas kapcsolatok kialakítására – állítják világszerte kutatók, ahogy ezt mi is valljuk és persze tapasztaljuk is. Íme 5+1 ok, amiért minden kisgyermek mellé kellene egy kutya.

1. Kevesebb betegség

Egy finn kutatás kiderítette, hogy a kutyatartás emberekre gyakorolt pozitív hatásait már csecsemőkorban ki lehet mutatni. A vizsgált családok közül azokban, ahol volt kutya a babák 33%-al kevesebb betegséget kaptak el, mint a kutya nélküli háztartások gyerekei.

2. Az olvasni tanuló gyerekek magabiztosabbak, ha van kutyájuk

Az olvasni tanuló gyerekek általában bizonytalanok, félnek mások előtt hangosan olvasni. Ilyenkor nagy segítség lehet nekik, ha a szülők hagyják, hogy állatok mellett gyakorolják a felolvasást, és tapasztalatot, önbizalmat gyűjtsenek.

3. Kevesebb szívbetegség

Pozitív összefüggés van a kutyatartás és a kevesebb szív- és érrendszeri betegség között is. Ezt főleg azzal magyarázzák, hogy a kutyatartók többnyire kevesebbet stresszelnek, mint mások és így kevésbé küzdenek vérnyomás problémákkal.

4. Kutyatartás = jófej gyerek

Azokban a háztartásokban ahol van kutya a gyerekek magabiztosabbak, barátságosabbak és nagyobb önuralommal rendelkeznek, mint a kutya nélkül felnövő gyerekek.

5. Gondoskodásra nevel

Ha elég nagyok a gyerekek, akkor rájuk lehet bízni a kutyatartással járó feladatokat, ez pedig felelősségvállalásra és elköteleződésre tanítja a gyerekeket.

+1 A gyerekek sokkal aranyosabbak kutyával együtt

Sőt, még a kutyák is aranyosabbak gyerekkel együtt! Ez már önmagában elég erős érv a kutyatartás mellett, nem gondoljátok?


Fotó: goodiebox.hu

 

Nektek mi a véleményetek? Van valamilyen emléketek gyerekkorotokból a kedvenc kutyusotokkal?

 

 

Szerezz szuper meglepit annak, akit a legjobban szeretsz!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: goodibox.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...