Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan tud egy golden retriever halat fogni?

Azt eddig is tudtuk, hogy a golden retriever amellett, hogy megbízható, barátságos családi kedvenc, alapvetően vadászkutya, akinek eredeti feladata, hogy a vadászatokon a lőtt, vagy sebzett vadat önállóan, vagy vezetője irányításával felkutassa és behozza.

Az azonban – még „megrögzött” golden retriever tulajdonosoknak is –  újdonságot jelenthet, hogy a vadászat mellett a halászatban is jeleskedik kedvenc fajtájuk.

Rani-nek a golden retrievernek nincs szüksége horgászbotra ahhoz, hogy halat fogjon. A lazacra vadászó medvéket meghazudtoló ügyességgel halászik. Átszellemülten kémleli a vizet, türelmesen kivárja a megfelelő pillanatot, és még a mancsaira sincs szüksége ahhoz, hogy elkapja a halat. A stratégia egyszerű: a víz felszínén úszkáló kenyérdarabok vonzzák a halakat, így Rani-nek csak a megfelelő helyen kell várakoznia, és máris övé a zsákmány. 

Arról nem szólnak a hírek, hogy ezt a mutatványt mennyi ideig kellett gyakorolnia ahhoz, hogy ilyen sikeresen hajtsa végre, de úgy tűnik, hogy az eb ösztönös tehetség, látszik, hogy élvezi a halászat minden pillanatát. A golden retriever a világ egyik legokosabb fajtája, így feltehetően nem fektetett bele sok energiát, hogy elsajátítsa e szakma mesterfogását.

A videót látva pedig ki tudja, talán a jövőben az éles vadászatok és a vadászati szituációkat imitáló, műapporttal megrendezett versenyek mellett egy újabb megmérettetésen tesztelhetjük retrieverünk képességeit.

A retrievereknek rendezett versenyekről korábbi cikkünkben írtunk már.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...