Saját KB bal
Saját KB jobb

Belépés csak lábtörlés után!

Egy thaiföldi gazdi a napokban töltötte fel a youtube-ra azt a videót, melyben bemutatja a világnak, hogy náluk csak lábtörlés után léphetnek be a kutyák a házba. Négy kutya mellett valószínűleg hamar elege lett a sok takarításból, és a tappancs mintás padlóból, így energiáit inkább más módszer kitalálásába fektette. A kiötlött eljárás nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, és mint láthatjuk tökéletesen bevált és működik.

A hölgy nem sajnálta az idő és az energiát arra, hogy négy golden retrieverének megtanítsa, hogy a házba történő belépés kizárólag a tappancsok megtörlése után lehetséges. De nem ám együtt tolonganak az ajtóban és tolják félre egymást a mielőbbi bejutás érdekében, hanem annak rendje és módja szerint fegyelmezetten sorban állnak, és türelmesen várakoznak a sorukra. Azt is megtanulták, hogy egyesével felemeljék a tappancsukat, hogy gazdájuk jó alaposan megtörölhesse azokat. A jólneveltséget tovább fokozandó még a lábtörlés után sem szélednek szanaszét a házban, hanem türelmesen bevárják egymást az ajtó belső felén.

Nemhiába, a golden retriever a világ egyik legokosabb kutyafajtája, de egy kis kitartással és sok gyakorlással bármilyen kutyát megtaníthatunk erre a „mutatványra”. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Fotó: trefagyar.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...