Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy angol véreb az első tízben végzett a félmaratoni távon

Ludivane korántsem mondható átlagos angol vérebnek.  A futókkal együtt vágott neki a félmaratoni távon rendezett helyi futóversenynek, és alig több mint másfél óra alatt teljesítette a távot.

Ludivane, egy kedves 2 éves angol véreb, aki gazdájával Alabamában, Elkmont városában él. Ebben a kisvárosban, melynek mindössze 400-500 lakója van rendezték meg a „Trackless Train Trek”  félmaratoni futóversenyt.

Ludivane, aki sok fiatal kutyához hasonlóan imád futni, valószínűleg meglátta az éppen rajthoz álló futókat, amikor gazdája, April Hamlin kiengedte, hogy elvégezze a dolgát. Kilógott a nyitott kapun, és a futók nyomába eredt, egészen a táv végéig, a 21. kilométerig követte a versenyzőket, akik közül sokat meg is előzőt.

Az ideje egészen fantasztikus lett: 1 óra 32 perc 56 másodperc. Ezzel Ludivane a hetedik helyen zárta az alabamai félmaratoni versenyt.

Az első reakcióm az aggodalom volt és szégyelltem is magam, mert azt hittem, hogy a kutyám akadályozta a többi futót a versenyen” – mondta a Gazdi a Runner Word-nek.

Erről azonban szó sem volt, Ludivane komolyan vette a versenyt, nem zavart senkit. Csak futott… futott…futott egészen a célig, elképesztő állóképességről téve tanúbizonyságot.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...