Magyar vizsla őrzi a minnesotai Capitoliumot

A biztonsági személyzet hosszas keresgélés után döntött úgy, hogy a 18 hónapos vizsla a legalkalmasabb a feladatra. Ki más lehetne alkalmasabb, ugye? 🙂

Remek orra van, nem zökkenti ki a hangzavar, sem a felfordulás, szereti az embereket, imádja a figyelmet és a tömeg sem viseli meg: a minnesotai parlament biztonságáért felelős szakemberek ezen tulajdonságai miatt döntöttek úgy, hogy Matkát választják. Az alig másfél éves vizsla mellett sok kutyát megnéztek, de végül őt találták a legalkalmasabbnak arra, hogy a jövőben elvégezze a bombakeresési feladatokat – írja a 24.hu.

Tina Smith, az állam kormányzója elárulta, Matka neve csehül anyát jelent, majd hozzátette, biztosak benne, hogy a vizsla a munkába állása első percétől kezdve kiszagolja majd a bajt és szemmel tartja a dolgokat, ahogy azt egy jó anya tenné.

A kormányzó a Matkát bemutató sajtótájékoztatón beszélt arról is, a legtöbb állam capitoliumát fémdetektorokkal és egyéb biztonsági eszközökkel védik, de Minnesotában erre nincs szükség. Mint mondta, a speciálisan képzett kutyák tökéletesen ellátják a gépek feladatát.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: 24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...