Saját KB bal
Saját KB jobb

Bekúszott a politika a deteki állatkínzásos ügybe

Vasárnap állatvédők tartanak tüntetést a borsodi Deteken – írja a HVG.hu. Lesz ellentüntetés is az érintett alporgámester védelmében, a Jobbik feljelentést tett, a civilek ragaszkodnának a politika és rasszizmus mentességhez – ez utóbbi nem biztos, hogy összejön.

Egy háromszáz fős borsodi falu, Detek alpolgármesterének, Gulyás Erzsébetnek a lemondását követelik, immár tízezrek. Vasárnap, tüntetés is lesz, igaz ennek célja eredetileg az állatvédelem lenne. Az ügy háttere, hogy Detek alpolgármesterének fia egy videómegosztóra került felvételen agyonvert egy kutyát. Mint azt a Magyar Nemzet megírta Gulyás elnézést kért a fia nevében is minden jóérzésű embertől, ugyanakkor kijelentette, nem mond le az alpolgármesteri tisztségről. Gulyás mellett kiállt a falu polgármestere, Szikora Csaba is. A település vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: K. István tettére nincs mentség, azt elítéli.

Az ügyre ráugrott a Jobbik is, feljelentést tett az elkövetővel szemben, másrészt csütörtökön Egyed Zsolt, országgyűlési képviselő a településre látogatott, hogy elbeszélgessen Szikora Csabával és Gulyás Erzsébettel. Egyed az alpolgármester lemondását szerette volna elérni.

Az interneten is aláírásgyűjtés indult az alpolgármester lemondatásáért, eddig több mint 35 ezren írták alá. A Facebookon pedig egy közel 20 ezer fős csoport alakult, akik „példás büntetést” kérnek a „deteki mészárosnak”. Budapesten is lesz tüntetés majd a deteki eset miatt, a Tetovált Állatmentők, az Állatmentő Szolgálat és az Állatmentő Liga február 20-ára kért engedélyt a Nyugati tértől a Parlamentig tartó vonulásos demonstrációjukra.

A cikk teljes terjedelmében tovább olvasható a HVG.hu oldalán.

 

További cikk a témában

Összefogás a deteki mészáros ellen

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...