Saját KB bal
Saját KB jobb

Szorongás? A megoldás: kutya

Hatékony megoldás a szorongás csökkentésére a kutyatartás a gyerekek esetében – tudjuk meg a New York-i Bassett Medical Center friss kutatásából. Mindez pedig jó hír – írja az EstiÚjság.hu. Bár ezzel minden kutyatulajdonos tisztában, azonban sokan még nem ismerték fel a tényt, hogy a kutya az egyik legjobb terápiás “gyógymód” sok lelki problémára.

A felmérés során a szakemberek közel 650 tizennyolc hónapos és annál idősebb gyerek adatait vizsgálták, akik közül 58 százalék élt kutyával egy fedél alatt. Kiderült, hogy a kutyatulajdonos gyerekeknek csupán a 12 százaléka küzdött szorongásos tünetekkel, míg a kutya nélkül élők 21 százalékára volt jellemző ugyanez.

A Preventing Chronic Disease című szaklapban publikált kutatás szerint a kutya segít csökkenteni a szorongást, legyen szó szeparációs vagy szociális szorongásról. Az utóbbi esetben például már az is hasznos, ha a gyerekkel beszélgetést kezdeményeznek a kutya miatt.

A szakemberek azt is megemlítik, hogy a barátságos, jól nevelt ebbel történő interakció csökkenti a kortizol, vagyis a híres „stresszhormon” szintjét, és elősegíti a boldogsághormonként is emlegetett oxitocin termelődését.

 

Kapcsolódó cikkek:

Kutyaterápia sportolóknak

Kutyaterápia: Amikor a pszichológia találkozik Fedorral

Életviteli Klub Szeged: Kutyás terápia – négylábú segítők az emberért

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: estiujsag.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...