Saját KB bal
Saját KB jobb

Cesar Millan és a kutyalélek rejtelmei

Minden kutya tökéletesnek születik, alapvetően tehát nem is őket, hanem a gazdákat kell megnevelni – vallja Cesar Millan, a legendás amerikai tévésorozatból ismert kutyadoki. A hollywoodi sztárok közül sokan őt hívják, ha kedvencüket meg kellene regulázni. A MNO.hu készített interjút a celeb kutyatrénerrel.

Millan sajátos módszeréről már több könyvet is írt, az első Kaliforniában már kötelező iskolai tananyag lett. Most épp európai turnéra indult – amelynek egyik állomásaként december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra –, hogy élő show-ban mutassa be, mik is a helyes kutyatartás szabályai.

Egy mexikói faluban, nagyapja farmjának a verandáján, mint minden kisfiú, Cesar Millan is arról álmodozott, hogy híres focista lesz. Pedig már akkoriban is csodákat művelt a rosszcsont ebekkel, a szomszédok csak a „kutyás fiúként” emlegették. A szegénység és a kilátástalanság elől 1990-ben, huszonegy éves korában illegálisan szökött az Amerikai Egyesült Államokba, hogy megtalálja szerencséjét.

Angol nyelvtudás hiányában először egy kutyakozmetikában talált csak munkát, főnökei azonban gyorsan megszerették, mivel a kezelhetetlen bundásokkal is képes volt hamar szót érteni. Will Smith segítségével ismerte meg a nevét Hollywood, az énekes-színész kutyái megneveléséért cserébe egy évig fizette Millannak a nyelvtanárt, de látva kutyái boldogságát, beajánlotta kollégáinak is. Oprah Winfrey és Jennifer Lopez is már csak tőle kér tanácsot a négylábúakat illetően, de a „kutyasuttogó” segített már Barack Obamáéknak is.

A cikk tovább, teljes terjedelmében az MNO.hu oldalán olvasható.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: mno.hu
Fotó: Mario Anzuoni / Reuters
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...