Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy kínai milliomos minden pénzét kutyák megmentésére költötte

Minden vagyonát vágóhídra szánt kutyákra áldozta egy kínai milliomos, miután elveszett kutyáját keresve egy hétig járkált egy mészárszékre, ahol kutyákat is feldolgoztakjelentette a helyi sajtó. A 29 éves egykori vállalkozó jelenleg több mint kétszáz kutyát tart menhelyén, akik nagy többségét vágóhidakról mentették ki önkéntesek – írja a 24.hu.

A Jilin-tartományban élő Wang Yan öt éve vágott bele a kutyamentésbe, miután saját szemével látott egy kutyákkal is foglalkozó vágóhidat, saját eltűnt kutyáját keresve. „Mindenhol kerestem, sikertelenül. Végül valaki beengedett a mészárszékre, hátha ott megtalálom.” – mondta el a helyi sajtónak az acéliparban meggazdagodott férfi.

Yan egy héten keresztül járt vissza a helyre, de kutyáját soha nem találta meg. Azonban az ott látottak annyira szíven ütötték, hogy eldöntötte: megmenti a húsukért levágásra szánt kutyákat. Azzal kezdte, hogy megvásárolta a mészárszéket, majd egy gyárépületben kutyamenhelyet alakított ki.

Az eltelt évek alatt Yan több ezer kutyát mentett meg a levágás elől, és segített abban, hogy szerető gazdikhoz kerüljenek. Közben olyan sok pénzt ölt a menhelybe, hogy minden vagyona ráment, és mostanra már tartozásokat halmozott fel. Most azt kéri, hogy aki tud, segítsen neki, illetve egészen pontosan annak a több mint kétszáz kutyának, akik a menhelyen várják, hogy sorsuk jobbra forduljon.

Yan ugyanakkor nem akar pénzadományokat. Elmondása szerint inkább építőanyagokra lenne szüksége, hogy a tél idejére megfelelő körülményeket tudjon biztosítani védenceine

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: 24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...