Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyájának köszönheti Bella, hogy járni tud

A szürke, őszi hétfő reggelbe talán melegséget vihet egy 11 éves amerikai kislány története. Bella Burton egy ritka anyagcsere-betegség miatt csak kerekesszékkel vagy mankóval tudott közlekedni, de minden megváltozott, amikor a szülei örökbe fogadtak egy dán dogot. A kislánynak George lett a legfőbb segítője és egyben a legjobb barátja – olvasható a HVG.hu oldalon.

Az ABC News mutatta be, hogyan néz ki George és Bella egy napja. A kutya mindenhova elkíséri a 11 éves kislányt, akinek így szó szerint a támasza és védelmezője. Bella egy ritka betegség miatt kényszerült kerekesszékbe, többször műtötték már, de önállóan nem tudott járni – eddig. George mindig mellette van ugyanis, nemcsak az iskolába, a játszótérre vagy akár a boltba is elkíséri.


ABC Breaking News | Latest News Videos

A kutya nyakán kék pöttyös csokornyakkendője mellett egy „service dog” feliratú pánt is van, ha valaki esetleg első blikkre nem értené, mit keresne a hatalmas, bociszemű eb a kislány mellett. Bella szülei körülbelül egy éve fogadták örökbe Georgot, és valószínűleg a lehető legnagyobb ajándékot adták ezzel a gyermeküknek. A négylábú segítő decemberben díjat kap az egyik amerikai társaságtól önzetlen szolgálatáért. A két jóbarátnak Facebook-oldala is van, amelyet több mint kilencezren lájkoltak már.

Magyarországon is volt hasonló eset, a magyar terápiás kutyák is sokat segítettek, segítenek a rászoruló gyermekeken. Részletek a FEM3 Café videójában:

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...