Saját KB bal
Saját KB jobb

Breaking – kilőtték a szökött farkast

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy nem keresik tovább a pécsi állatkertből szombaton meglépő farkast, az állat balszerencséjére véletlenül mégis emberekbe akadt – írja a 444.hu.

A bama.hu beszámolója szerint a Tubesnél szúrták ki járókelők az állatot, akik értesítették a hatóságokat. Az állatkert kiérkező munkatársai azt tapasztalták, hogy a farkas fenyegetően lépett fel, a közelgő sötétedés miatt ezért az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós éleslőszerrel lőtte ki az állatot. 

Mint elmondta újságíróknak, nagyon sajnálja az esetet, de mivel az állat 60-70 méterre volt tőlük, altatólövedékkel nem lehetett rálőni az állatra, ahhoz túl messze volt, és féltek, hogy egy elhibázott kísérlet hatására az állat elmenekülne. 

Az állatkertből szombat délelőtt szökött meg az állat. Szatyor Miklós szerint a tegnap érkezett farkast az új kifutón megcsípte a villanypásztor, feldühödött, és nemes egyszerűséggel kimászott, mint egy macska. Ez egy két és fél méter magas drótkerítés, melynek a teteje 45 fokos szögben befelé hajlik. Ezen átmászott és kisétált.

A fenti kép illusztráció.

Forrás: 444.hu, bama.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...