Az árván maradt kutyákat menti a görög fogorvos

Theoklitosz Proesztakisz azaz a helyiek által Takiszként emlegetett férfi Kréta déli részének ikonikus hőse. Takisz ugyanis egy fogorvos, aki a válság óta gazdáik által magukra hagyott kutyáknak ad menedéket – írja a Telegraph. Az elmúlt három évben több, mint kétszáz kutyát mentett meg, akik segítsége nélkül jó eséllyel elpusztultak volna. 

A fogorvos teljesen felszámolta korábbi életét, hogy minden idejét a kutyáknak tudja szentelni. A radikális lépésre azután határozta el magát, miután látta, hogy saját szülővárosában Lerapetrában milyen szörnyű körülmények között éltek a kóbor kutyák. „Legtöbbjük csontsovány volt, de sok kutyának a lába is el volt törve. Megrémisztett ez az állapot.” – olvasható az Indexen.

Anyagilag a kezdetek óta szélmalomharcot folytat. A helyi önkormányzatnak se lehetősége, se kedve nincs foglalkozni az ügyével és az induláshoz mindent saját forrásból teremtett elő. Lakókocsiját és autóját is eladta, majd kölcsönt is fel kellett vennie, amikor meg volt szorulva. A kutyák étkeztetése megközelítőleg 1300 euró, míg az állatorvosi ellátásuk közel 700 euro. Véleménye szerint ezért is hagyják sokan magukra a kutyáikat, mert az etetés és orvosi ellátás költsége vállalhatatlan a jelenlegi állapotok között. Egy kicsit enyhít a nehéz körülményeken, hogy közösségi finanszírozással több, mint tizenháromezer euró adományt sikerült összeszedni Takisznak, aki újra tudott venni egy autót, ami sokban segíti abban, hogy a beteg állatokat orvoshoz tudja szállítani, illetve a külföldön örökbefogadott kutyákat eljuttassa a reptérre. Eddig negyven kutyának sikerült új otthont találnia. 

A cikk az Indexen még tovább folytatódik.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: Index.hu
Fotó: Facebook / Takis Shelter
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...