11. Cane corso találkozó

Az idei, immár 11. Cane Corso Barátok Találkozója 2015. szeptember 19-én, a megszokott Mizse Hotel helyett idén a jászberényi Mentőkutyás Szolgálat iskolájában került megrendezésre.

Élménybeszámoló a NOÉ Állatotthontól:

Kis csapatunk, Mystic, Pearl, Katey, Amy, Tety, Nala és Fred igen összeszokott banda, akik már a kezdeteknél kivívták a mentőkutyások elismerését, konkrétan elmondták, hogy az ő sulijukba is jár pár cane corso, de a mieink nyugalma, jólneveltsége, békessége elismerésre méltó, mire Orsi szerényen megjegyezte, hogy ezek a kutyák mind mentettek, a legtöbbjük rossz körülmények közül, ismeretlen háttérrel, bántalmazva, sérülten kerültek a fajtamentéshez, ahonnan a gazdik örökbe fogadták őket.

Innen tehát nagyon jól indult a napunk, az időjárás is a kegyeibe fogadta a találkozót, sütött a nap hétágra, amit egyesek úgy próbáltak enyhíteni, hogy a vizesládákban szerény wellnest rendeztek. A finom reggeli elfogyasztása után kezdődött az egész napos program. Délelőtt tenyésszemle volt, azonban mi , akik ebben nem vettünk részt beszélgetéssel, játékkal töltöttük el az időt.

Nagyon sok ismerőssel találkoztunk, akiket már az elmúlt évek alatt megismertünk, megcsodáltuk egymás kutyáit, megismerkedtünk az ifjú generációval, a kölykökkel is.

A Fajtamentés asztala mindjárt elöl volt, így mindenki, aki bejött azonnal megláthatta a szuper trikókat, adományozhatott az árva corsok javára, amit Huszár Arnold kifejezetten kért is a résztvevőktől. Orsi tartott egy rövid beszámolót a Fajtamentés munkájáról, összeszedetten, minden felesleges sallang nélkül, mégis nagyon is átérződött szavain a cane corso szeretete. Mi pedig, mintegy megerősítés és igazolás gyanánt körülálltuk, kiegészülve Miával és Bellával, kilenc gyönyörű és jólnevelt corso és mind mentett …… csak hogy a fajtamentés jó hírét erősítsük ……!

Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek aki támogatta a NOÉ Cane corso fajtamentés védenceit és önkéntesei munkáját akármilyen formában! A rendezvényen 63.000.- Ft adomány és 45kg száraz táp gyűlt össze. Nagyon köszönjük!!

Az ebéd igen finom volt, pörkölt tésztával vagy tarhonyával és savanyúval, utána pedig a már megszokott finom házi sütik. Ebéd után kicsit megpihentünk, aztán indult a délutáni program: a váci Dog Power Kutyaiskola bemutatója illetve közös engedelmes és örző-védő tréning. A tréningeken sokat tanultunk, praktikus tanácsokat kaptunk és bizony minden kutya tisztességgel végigcsinálta, hőség ide vagy oda.

Nagy örömünkre, még a kutyaiskola tagjai között is találkoztunk mentett noés cane corsoval, ő Luce, a hatalmas Dante társa, ők még egy kis közös produkcióval is kedveskedtek a résztvevőknek.

Gyorsan eltelt a nap, szinte repült és újra meg kellett állapítani, hogy milyen csodálatos is a cane corso! Megint itt volt a sok kutya, hatalmas és domináns kanokkal és szukákkal, mégsem volt semmilyen komoly összezördülés, a nagyok békésen eljátszottak a kölykökkel is.

Induláskor megköszöntük a meghívást, ezt a szuper napot, ami csak a corsokról szólt és a corsokért volt itt mindenki.

Reméljük, jövőre is ott lehetünk, mert ez egy olyan rendezvény, ahol minden cane corso szerető ember ismerkedhet, barátkozhat, beszélgethet és a kutyáink is nagyon jól érezhetik magukat!

Forrás: NOÉ Állatotthon

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...