Hallottatok már az Esélyegyenlőségi Magazinról?

Az Esélyegyenlőségi Magazin egyedülálló rádióműsorát 2005-ben hozta létre Bratkó József szerkesztő, műsorvezető mozgássérült feleségével: Bratkóné Földesi Ágotával. A Magazin először a Hobby rádió műsorában szólalt meg Debrecenben.

Az alapítás óta egyre több rádióállomás csatlakozott mozgalmukhoz, kezdeményezésükhöz. Ennek köszönhetően műsoraikkal már  Romániában és Ausztriában, magyar nyelvű adásokban is jelen vannak. Rádióműsoraikat kétheti rendszerességgel sugározzák országszerte helyi és körzeti média platformjain.

A Magazin műsorának célcsoportja a fogyatékkal élők és hátrányos helyzetű kisgyermekes családok. Céljuk pedig ezen célcsoport számára információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató műsor szolgáltatása. Ahogy Bratkó József szerkesztő elmondta, kifejezett céljuk, hogy a fogyatékkal élők számára is megmutassák, hogy „igenis szép az élet, és vannak, olyan helyek Magyarországon, ahová el tudnak ők is jutni”. A műsorokban rendszeresen olyan helyeket mutatnak be, melyeket maguk is szívesen látogatnak. Rendszeresen szerveznek mozgássérült barátaik, ismerőseik számára kirándulásokat, szabadidős programokat.

Állandó rovataik között van például utazási ajánló („Útikalauz”), példaértékű sikereket elért sorstársaikat bemutató rovat („Sikertörténet”), valamint „Hírpercek”, „Orvosi percek”, „Programajánló”.

2014-ben indult a rádió új rovataként az „Állatbarát”, mely folyamatosan beszámol kutyabarát helyekről, legyen az múzeum, étterem vagy szórakozóhely. Bratkó József elmondta, hogy szerencsére már egyre több akadálymentes hely nyitja meg a kapuit a kutyák előtt is.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...