Főállású sulikutya: labrador segít a gyerekeknek egy debreceni iskolában

Lili, a terápiás kutya „teljes munkaidőben” kezdte meg munkáját a debreceni Napraforgó Waldorf Iskolában.  A terápiás kutya üdvözítő hatását már tapasztalhatták az intézményben, hiszen 2014 novemberétől, keddenként egy órában a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány kutyájával, Dömével tanulhattak a gyermekek. Akkor nagyon kevesen élhették át hétről-hétre a kutya sokoldalú terápiás hatását – írja a dehir.hu.

Az iskola most lehetőséget kapott arra, hogy legyen egy saját iskolakutyája. Szűcs Andrástól, a Vakvezető Egyesület vezetőjétől kaptak egy négyéves labrador retrievert, Lilit, aki vizsgázott terápiás kutya. Volt gazdája családi okok miatt már nem dolgozik vele. Az intézmény fejlesztőpedagógusa, Farkas Diána vezeti a kutyaterápiás alkalmakat. Ő és a kutya is egész nap dolgozik az iskolában.

A szakemberek szerint a kutya jelenléte minden gyermekre ösztönzőleg és jutalomértékűként hat, elősegíti a kapcsolatfelvételt és a kooperációt, lehetővé válik a gyermekek figyelmének tartós fenntartása.

A cikk a dehir.hu oldalán teljes terjedelmében olvasható tovább, ahol videót is találtok Liliről!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...