Magyar vizsla válthatná Bol-dogot

Az utóbbi napokban a hírek fókuszába került, Bol-dog névre hallgató puli, akit a 2017-es vizes világbajnokság kabalaállatának választottak sorozatos negatív kritikákat kapott elsősorban megjelenése, külseje miatt. Mi támogatnánk egy magyar kutyafajtát ennek a kimagasló eseményének kabalafigurájaként, de a külső megjelenést valóban át kellene jobban gondolni. A HVG.hu házi kutatása alapján kiderül, hogy olvasóik a magyar vizslának szavaztak bizalmat.

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük milyen kabalaállatnak kellene szimbolizálnia a 2017-es budapesti vizesvébét, miután az eredetileg tervezett ijesztőre sikeredett Bol-dog terve elbukott. Hivatalosan az úszószövetség – ígérete szerint – új pályázatot ír ki, de addig is, kíváncsiak voltunk, egy újabb szárazföldi emlősben, halban, mesefigurában, esetleg történelmi hírességben vagy mai közéleti figurában látnák a méltó Bol-dog-utódot.

Mi is meglepődtünk, hogy a felkínált lehetőségek közül újra egy kutya diadalmaskodott, konkrétan a magyar vizsla. A válaszolók 57 százaléka jelölte be ezt az állatot, mint ami leginkább kifejezné a magyar rendezésű vizesvébé szellemiségét. Az összes többi felkínált állatos válaszlehetőségre (a vak komondorra, a pannon pumára, a vizára és a kecsegére) néhány százalék szavazott, csakúgy, mint Matula bácsira, Kállay Ferencre (a gátőr szerepében), vagy Búvár Kundra. A voksolók a második helyre egyébként Gyárfás Tamást hozták ki” – írja a HVG.hu.


Bol-dog, aki mégsem boldog. (Fotó: hvg.hu)

A HVG cikke teljes terjedélmében ITT olvasható.

Te melyik magyar kutyafajtát választanád?

Kommentben nyugodtan meg lehet osztani velünk a javaslatokat!

1. Puli

a fent említett okok miatt a jelenlegi külsővel ezek szerint megbukott…


Fotó: kutya-tar.hu

2. Drótszőrű magyar vizsla


Fotó: kutya-tar.hu

3. Magyar vizsla


Fotó: wikipedia.hu

4. Pumi


Fotó: kutya-tar.hu

5. Mudi


Fotó: kutya-tar.hu

6. Erdélyi kopó


Fotó: wikipedia.hu

7. Komondor


Fotó: kutya-tar.hu

8. Magyar agár


Fotó: kutya-tar.hu

9. Kuvasz


Fotó: kutya-tar.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...