Magyar rendőrkutyát sirattak több százan Amerikában

Magyarországról származó rendőrkutyát temettek el augusztus elején az Egyesült Államokban. Sári nagyon népszerű volt, számos bűnöző elfogásában segédkezett, eltűnt gyerekeket kutatott fel, és számos drogszállítmányt is kiszagolt. Tíz éve szolgált az Egyesült Államokban rendőrkutyaként egy budapesti születésű farkaskutya, Sári, aki július végén pusztult el, nem sokkal augusztusra tervezett nyugdíjba vonulása előtt – számolt be a HVG.hu a Hungary Today írása alapján.

A kutya még 2002-ben született Budapesten egy magyar családnál, 2005-ben került az Egyesült Államokba, ahol a columbiai rendőrség képezte ki rendőrkutyának. A kutya néhány vezényszót csak magyarul tudott, ezért a rendőr társának, James Lansingnek ezeket magyarul kellett megtanulnia.

A kutya július 20-án pusztult el egy májtumor miatt az egyik kedvenc helyén, rendőr gazdája szolgálati kocsijának hátsó ülésén. Lansing a Fox News tévének könnyek között mesélt arról, hogy a kutya igazi társa volt, és a legjobb barátja is egyben. Az állat számos díjat is nyert, képes volt hét különböző drogot kiszagolni, legnagyobb drogfogása egy közel 30 kilós szállítmány volt. Tavaly októberben pedig egy négyéves eltűnt kislány nyomára bukkant, aki azóta is legjobb barátjaként és mentőangyalaként emlékszik vissza a kutyára.

Sárit augusztus elején egy rendőrkutyáknak kialakított temetőben helyezték nyugalomra, ahol 300 rendőr mellett számos rendőrkutya is megjelent.


Forrás: HVG.hu / YouTube

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...