Mennyire kötődik hozzád a kutyád? Teszteld!

És mennyire hallgat a szavadra? Mennyire bízik benned? Íme egy négy feladatból álló gyorsteszt, amellyel mindezt megvizsgálhatod. Dr. Brian Hare, a Duke University kutatója hosszú ideje tanulmányozza az ember és a kutya közötti kapcsolatot, és mostanra kifejlesztett egy különleges módszertant, amely segíthet fényt deríteni a kutyák képességeire és a gazdájukhoz való viszonyukra – olvasható a HVG.hu oldalán.

A NatGeo Wild új, Génisz a kutyám című műsora olyan játékokat és gyakorlatokat mutat be, melyek meglepő információkkal szolgálhatnak a kutyákról, és az emberhez való kötődésükről. Íme néhány feladat a műsorból, amely július 17-én pénteken este lesz látható a csatornán.

1. feladat: Ültesse le kutyáját, és ásítson 5 másodpercenként 30 másodpercen keresztül. Várjon 2 percet és nézze meg, hogy a kutyája is ásít-e.

A szociális kötelék nagyon fontos minden emlős számára, de ez leginkább ugyanazon fajok egyedei között jön létre. Az ásítás főleg az azonos fajok egyedei között ragadós, de a kutyák egynegyede is ásítani kezd a gazdája után. Ezek az állatok különösen szorosan kötődnek a gazdájukhoz. Ezt bizonyítja az is, hogy idegen emberek után a kutyák többsége nem ásít.

A további érdekes feladatokért kattints a HVG.hu oldalára!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...