Saját KB bal
Saját KB jobb

Szobrot kapott a hős tacskó

Leo bronz mását a Belgrádtól nem messze fekvő Pancsova egy parkjában helyezték el a játszótér mellett, ott, ahol két éve megmentett egy kislányt – írja a Nol.hu. A tacskó egy dühöngő bullmasztifftól védte meg a kislányt, harapásokkal tartva távol a gyermektől a nála jóval nagyobb és erősebb állatot.

A hőstettet az apró eb nem élte túl, azonban a nyugat-szerbiai város lakói gondoskodtak róla, hogy az emléke megmaradjon. „Leo – Minden kicsiny hősnek, akinek nagy szíve van” – olvasható a szobor talapzatán a szerb felirat.

Nikolina Vucsetics, a kislány, akit Leo megmentett, gyakran sétál el a pancsovai park mellett. A most tizenkét éves lány éppen az egyik barátjától tartott hazafelé, amikor a szomszéd házőrzője kijött az utcára, és hátulról megtámadta, lerántotta a földre és jobbra-balra rángatta az állkapcsával. „Sikítani kezdtem, Leo pedig ugatva kirohant. Odafutott hozzánk és egy harapással beleakaszkodott a kutya lábába. A nagy kutya erre elengedett, és Leóra vetette magát” – mutatta a támadás emlékét őrző hegeit a lány az AP hírügynökség riporterének.


Ilics az új tacskóval. A kutyatenyésztőket is meghatotta a történet
Marko Drobnjakovic / MTI/AP

A cikk teljes terjedelmében tovább olvasható a Nol.hu oldalán.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...