Mozgó büfé ínyenc kutyáknak

A Food Truck egyre népszerűbb már több országban is. Hallottunk már mindenféle ételt árusító mozgó büféről, de olyannal, ami a kutyáknak árusít finomságokat még nem találkoztunk. Itt volt az ideje! A The Local Sweden szerint június 15-én a svédországi Stureplanban megnyílt a világ egyik első, kutyáknak szánt gourmet mozgó büféje – írja az Élelmiszer.hu.

A Wonderboo nevű, ebek számára létrehozott, start-up mozgóbüfé ötletét Magnus Rosengren találta ki. Megfogalmazása alapján az ebtulajdonosoknak ugyanúgy kellene ügyelni a kedvenceik táplálkozására, ahogy az emberek ügyelnek a sajátjukéra.

A mobil kifőzde egyébként az ételek legfontosabb hozzávalójának, éspedig konkrétan a friss, svéd marhahúsnak köszönheti a „gourmet” jelzőt. Pillanatnyilag két ételt lehet megvásárolni a négykerekűnél: ökörvérrel készített svéd ökörhúst, és ennek egy „lightosabb” verzióját, amely kevésbé nehéz, és így a kisebb kedvencek számára ajánlott finomság.

A Wonderboo egyébként a weboldalán kiszállításra is árulja a svéd marhából készült ínyencfalatokat. Nemsokára egy tőkehalfiléből készült változat is tiszteletét teszi a cég termékpalettáján. A házhozszállítás egyelőre csak Svédországban lesz elérhető, ám a közeljövőben több további országban is felütheti a fejét a szolgáltatás. Ősszel például egy los angelesi üzlet megnyitása szerepel a tervek között.

Zamaróczy Ádám 
(élelmiszer.hu)

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...