Designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a kutyabarát Goldberger-ben!

2015. június 20-án a Múzeumok Éjszakáján a divat szerelmeseit várja a Goldberger Textilipari Gyűjtemény. A múzeum ezen az estén Designer aukciót szervez, amelyen a legkiemelkedőbb magyar divattervezők különleges ruhadarabjaira és kiegészítőire lehet licitálni. A aukciót Winkler Nóra vezeti, aki az esemény szakmai partnere.

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény Magyarország első kutyabarát múzeumaként ezen az estén is szívesen látja a kutyusokat. Nemcsak női és férfi darabok kerülnek kalapács alá, hanem négylábú kedvenceknek készült designer nyakörvek is, amelyeket két óriás uszkáron tekinthetnek meg az érdeklődők, a büfében pedig „kutyamenü” várja a négylábú látogatókat.

A legismertebb hazai tervezők, köztük Nanushka, USE unused Je Suis Belle és Dora Abodi ruhái és kiegészítői várják a licitálás izgalmaira vágyókat a Goldberger Textilipari gyűjtemény első Designer aukcióján, ahol igazi különlegességek is felbukkannak. NATI 100% PURE IDEA a Magyar Formatervezési Díj 2014 különdíját nyerte el az aukcióra felajánlott szoknyával, a NAVONA Fashion menyasszonyi ruhája pedig egyedi megrendelésre készült: a Jóban Rosszban című tévésorozatban Szabó Zsófi viselte egy esküvői jelenetben.


Fotó: Óbudai Múzeum

Az aukción összesen 37 tétel kerül elárverezésre, amelyhez árverési katalógus készül. A katalógus online elérhető a múzeum weboldalán (www.textilmuzeum.hu) és Facebook oldalán, illetve nyomtatott formában a Múzeumok Éjszakáján, a helyszínen.
Az árverésből befolyt összeget a múzeum −a textilszakma egyetlen múzeumának − a Goldberger Textilipari Gyűjtemény népszerűsítésére és ismertségének növelésére fordítja.   

Az aukció mellett Magyarország legnépszerűbb bloggerei – Festy, Chaby, Venka és Fanni gardróbja – személyes stílustanácsadással várják a látogatókat, az alkotni vágyók pedig Pandarte workshopon is részt vehetnek, valamint a kiállított ruhákat kollektív műalkotásként saját ízlésük, kedvük szerint dekorálhatják.

A Designer aukcióban részt vevő tervezők:

Alma Abonyi
AMÉ Creation
Anna Amélie
Arnóczy Janka
ARTISTA
Bol-Dog
Botanika
Cakó Kinga
Cukovy
Czolori by Czok Ildi
Dalaarna
Delacier
Dolly by Le Petit Tom
Dora Abodi
ENIHORN
EOSINE
EVE by Eva Remenyi
Fazekas Endre
Je Suis Belle
Karman Jewelry
KlassDSign
KOTI Dog Fashion
LAONI
LBL
Maison Marquise by Tóth Bori
Makány Márta
Manier
Nanushka
NATI 100 % PURE IDEA
Navona Fashion
Romani Design
USE unused
ZIGI
 

A múzeum 2014-ben elnyerte a Kutyabarát.hu különdíját az Év Kutyabarát Munkahelye kategóriában.

 

További cikkek:

Múzeumban kutyával? Igen!

Kutyabarát minősítésben az Óbudai Múzeum

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...