Kihirdették a „Tesco az állatokért” pályázat nyerteseit

Március 31-én lezárult a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázat, melynek célja ezúttal a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek elterjesztése és tudatosítása volt az általános iskola alsó tagozatos diákjai körében. Az öt nyertes szervezetet szakmai zsűri választotta ki, a nyeremény elosztásáról azonban a nagyközönség döntött. A közel 10 000 000 forint adomány a Tesco Facebook oldalára beérkezett szavazatok alapján került szétosztásra.

Tavaly októberben harmadik alkalommal hirdette meg az áruházlánc a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázatát, az állatvédelemmel foglalkozó közhasznú, nonprofit szervezetek számára. A pályázat témája ezúttal a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek elterjesztése és tudatosítása volt, az általános iskola alsó tagozatos diákjai körében, ezért 2014. december 5-ig minden induló alapítványnak egy-egy iskolával közösen kialakított programot kellett benyújtania – írja az Élelmiszer Online.

A beérkezett pályamunkákat független szakmai zsűri értékelte. A bíráló bizottság döntése alapján a második fordulóban a Tappancs Állatvédő Alapítvány, a Veszprémi Állatvédő Egyesület, a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület, az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, illetve a Tappancs Állatotthon Alapítvány versenyezhetett.

2015. január 2. és március 31. között a Tesco áruházakban megvásárolt állateledel és kisállat kiegészítő termékek árából felajánlott 1 forintokból, illetve a Tesco saját márkás állateledelek árából felajánlott 2 forintokból összesen 9 700 000 Ft gyűlt össze a vásárlóknak köszönhetően a nemes cél támogatására. Az akció ideje alatt több mint 2 500 000 sajátmárkás állateledelt értékesített az áruházlánc, mely körülbelül 900 tonna eledelt jelent. Ez a mennyiség 400 000 kis- vagy közepes méretű kutya évi táplálék szükségletét fedezi.

A közönség, az internetes szavazáson úgy döntött, hogy az első helyet, s így az összegyűlt pályázati összeg több mint harmadát, vagyis 3 443 000 forintot a tököli Elek-Ágh Állatmenhely Közhasznú Alapítvány kapja. Második helyen végzett, s így 3 300 650 forintot nyert a Tappancs Állatvédő Alapítvány. A harmadik helyezett Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület 1 264 640 forintot fordíthat fejlesztésekre és a pályázaton ismertetett terveinek megvalósítására. Negyedik lett a Tappancs Állatotthon Alapítvány Tatabányáról, elnyert összege 847 510 Forint. Ötödik helyen pedig a Veszprémi Állatvédő Egyesület programja szerepel, nyereménye 844 200 forint.

A független zsűri tagjai voltak:

• Orbán Zsófia, Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség elnöke,
• Urbanics Sándorné, Bp. Belváros-Lipótváros, Szent István Általános Iskola iskolaigazgató helyettese,
• Sátori Boglárka, Érdi Móra Ferenc Általános Iskola iskolaigazgató helyettese,
• Hevesi Nóra, a Tesco Kommunikációs vezetője,
• Horváthné Zsuzsa, a Tesco kereskedelmi üzletág igazgatója.

A beérkező pályázatok közül a szakértő zsűri a program megvalósíthatósága és fenntarthatósága, a kijelölt célcsoportnak való megfelelés, a kommunikációs csatornák hatékonysága, újszerűsége valamint azok kreatív alkalmazására adott ötletek, illetve a pályázat törvényi megfelelősége alapján választotta ki a legjobb 5 pályázatot.

A pályázattal és szavazással kapcsolatos bővebb információ, valamint a három legjobb pályamunkát benyújtó szervezetről és programjukról részletesebb leírás az alábbi linkre kattintva olvasható:
http://tesco.hu/tescoazall

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: elelmiszer.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...