Tiszavirág Szeged – Egy igazi ékszerdoboz

Ahol semmi sem olyan mintha, hanem minden az, ami. Nehéz lenne felsorolni mi mindennek adott helyet Szegeden a Hajnóczy utcai épület az elmúlt közel 155 évben, eredeti funkciójához azonban most került legközelebb. A szegedi Tiszavirág a város egyik legpatinásabb kutyabarát étterme és szállodája. 

Politzer Salamon ékszerész családi háza az ötvenes években Vörös Malom néven pajzán fogadóként működött, majd az épület széttagolásával az emeleten bérlakások kaptak helyet a földszinten pedig megnyitotta kapuit a Tiszavirág Zónázó, illetve Gerner Róza kalapszalonja. A szegedi nagyárvizet is túlélt épület hosszas zárva tartás után 2012 decemberében nyitotta meg kapuit és vált népszerű hellyé a helyiek és a városon átutazók körében.

Az épületben működő hotel, SPA, étterem és kávézó olyan helyet alkot, ahol harmonikusan élnek együtt az ódon falak, nemzetközi designerek bútorai antik tárgyakkal. A Tiszavirágban lenni olyan, mint egy barátnál vendégeskedni. Őszinte értékekre épül, otthonos, lendületes, mosolygós. Kutyabarát.

Az emeleten helyett kapott 12 szobában igazán otthonos, családias hangulat várja a vendégeket.

A ház építészetében szorosan összefonódó múlt és jelen kettőssége tükröződik gasztronómiai filozófiánkban is.

Éttermünkben lehetőség szerint próbálunk minél több helyi alapanyagot felhasználni tiszta, házias ízű ételeinkhez. Szeged legjobb étterme és szállodája lettünk a neves francia Gault&Millau 2015. kalauz tesztelése alapján. Lelkes csapatunk eltökélt szándéka hogy Szegedet felrakjuk az ország gasztronómiai térképére, illetve különleges, családias fogadtatásban részesítsük a városunkba látogató utazókat. Kávézónkban saját pörkölésű kávéval, frissen készített szendvicsekkel, klasszikus reggeli ételekkel indíthatjuk a napot – mondja Badics Blanka sales manager.

Mindenkinek ajánljuk, nemcsak a finom ételek és a gyönyörű környezet miatt, hanem a barátságos és kutyabarát vendéglátás miatt is. Ha Szegeden jársz ki ne hagyd a Tiszavirágot!

Tiszavirág étterem

Tiszavirág szálloda

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...