Kutyák láncon. Jövőre változhat a helyzet?

Felbolygatta a közvéleményt a napokban újra elővett témánk, miszerint egy 2012-es tervezet szerint jövőre, 2016-tól tilos lenne láncon tartani a kutyákat. Függetlenül méretétől, a területtől és akár a kerítés meglététől is. A Fem3 Café ma délelőtti adásában jogász és állatvédő beszéltek a témáról, az igényeket és a tapasztalatokat megosztva a nézőkkel.

Sokkoló helyzetekkel találkozott állatvédőként Molnár Anikó, akit nagyon megrendített a láncon tartott kutyák állapota. Sokukat, mint mondja válságos állapotban találtak meg, de így sem tehettek semmit, mert a gazdák nem engedték őket a kutyákhoz.

Videó:


Forrás: FEM3 Café

Korábbi cikkünkben feszegettük a témát, melyben leírtuk, hogy a 2012-es tervezetből mi valósult meg, bár a tervezetet nem találtuk, így minden pontját nem ismerhettük meg. Egy biztos, jelenleg a szabályok még nem szankcionálják egyértelműen, hogy a kutyákat területtől függetlenül tilos legyen folyamatosan láncon tartani. A riportban elhangzottak alapján is 2016-tól viszont már tiltanák a kutyák tartósan láncon tartását.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...