Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya terápiával az iskolában

A kutya, mint segédtanár címmel tartott 30 órás képzést pedagógusoknak és pszichológusoknak a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány Kecskeméten – írja a baon.hu.

Az oktatási hivatal által akkreditált képzést tartott a hétvégén a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány Kecskeméten. A Kutya, mint segédtanár címet viselő képzésre 16 pedagógus, gyógypedagógus illetve pszichológus jelentkezett. A 30 órás tanfolyamon a résztvevők megismerhették a kutyás terápia filozófiáját, és azt is megtanulták, hogy a saját szakmájukon belül hogyan tudják kihasználni a kutyás terápia előnyeit a gyermekek, valamint a fejlesztendő emberek érdekében.

A tanfolyam átöleli a kutya kiképzésén, az etológiáján túl a terápiás kutya kiválasztásának folyamatát is. Le fogunk vizsgáztatni egy terápiás kutyát, a tanfolyam résztvevői lesznek a bírók, a vizsgarendszerünk szempontjai alapján ők döntik el, hogy a kutya alkalmas-e terápiás kutyának. Fogunk bemutatóórát tartani gyerekeknek, illetve autista gyermekeknek kutyával, és lesz olyan foglalkozás is, amit a mi pedagógusaink vezetnek, a képzés résztvevői pedig a gyerekek szerepébe bújva átérezhetik, hogy milyenek a fejlesztő óráink – részletezte a három napon át tartó képzés első napján Dr. Juharos Ágota, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kuratóriumi titkára.

A cikk tovább, teljes terjedelmében tovább olvasható a baon.hu oldalán.


Fotók: Hamar György / Soonfoto

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: baon.hu, soonfoto.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...