Saját KB bal
Saját KB jobb

Zöldkagyló hatása a kutyákra

A zöldkagyló jótékony hatását az 1970-es években fedezték fel. Megfigyelték, hogy a zöldkagylót fogyasztó tengerparti népek mozgásszervi egészségi állapota meghaladja a fejlettebb. Ezt követően elkezdték tesztelni a zöldkagylót, mint gyógyszert. Látványos javulás mutatkozott azon mozgásszervi, ízületi problémákkal küzdő betegeknél, akik zöldkagylót kaptak.

A kutatásokat kibővítették az állatokra is, melyek igazolták, hogy a kutyák és macskák esetében is hasonlóan pozitív hatású. Ez nagyon jó hír volt, mert a túltenyésztett kutyák esetében egyre inkább előtérbe kerültek a mozgásszervi, és diszpláziás megbetegedések.

A tanulmányok igazolták a kutyáknál, hogy a zöldkagyló az étrendjükbe való beépítést követően már néhány hét elteltével javulás mutatkozott a mozgásukban, valamint az ízületi gyulladások tünetei csökkentek.

Éppen ezért a GranataPet kutya és macska tápok, konzervek és jutalomfalatok tartamaznak új-zélandi zöldkagyló kivonatot. Miért jó ez?

–  Csökkenthetőek az ízületi fájdalmak, javítja a mozgásképességet.

–  Megelőzhetőek az ízületi gyulladások.

–  Növeli a szalagok, ízületek, és kötőszövetek rugalmasságát, így könnyebb mozgást biztosít még időskorban is.

–  A diszplázia kialakulásának valószínűsége csökkenthető.

–  Gyorsabban regenerálódnak a sérült porcok, csontok.

–  A zöldkagyló omega-3 zsírsavakban és glükozaminoglikánokban gazdag, így együtt gyulladáscsökkentő és kötőszövet építő.

Minden kutyának ajánlott, azonban

– a túlsúlyos kutyáknál, macskáknál a fokozott ízületi terhelés javítása érdekében, a könnyebb mozgásért;

– a nagy testű kölyök kutyáknál a gyors növekedés megterheli a csontokat, ezért az egészséges felnőttkori mozgás biztosításáért;

– idősebb ebeknél a kötőszövetek rugalmassága csökken, természetes kopás indul el, ezért ennek ellensúlyozására, az időskori fájdalom mentes mozgás elősegítésére;

–  az ízületi gyulladások és sebészeti beavatkozások kiegészítő kezelésére;

–  a fokozott fizikai igénybevételű –  pl.: munka és sport – kutyáknak, az igénybevétel ellensúlyozására;

–  a nem megfelelően táplált állatoknak a gyorsabb regenerálódásért.

A GranataPet termékei természetesen egészségesek, amelyek nem tartalmaznak gabonát, sem glutént, nincsen benne semmilyen szintetikus anyag, szója, ízfokozó, mesterséges adalékanyagok, aromák, löncshús, cukor. A GranataPet kutya és macska tápok, emellett magas hústartalmúak és minden szükséges anyagot tartalmaznak, amire kedvencünknek szüksége van a boldog, kiegyensúlyozott és hosszú élethez.

A GranataPetnek elsődleges a kutyák és macskák egészsége.

Tudjon meg többet a termékekről a GranataPet weboldalán és kövesse Facebookon is a GranataPetet!

 

 

 

(X)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...