Az örökös probléma – a kutyagumi

Seattle-ben betelt a pohár a kutyakaki miatt. Egyes lakóparkokban bevezették a DNS-teszteket, hogy megbüntessék a felelőtlen gazdákat. Az ürülékminta alapján beazonosítják a kutyát és általa tulajdonosát, aki nem takarította el a kupacot – számolt be a Seattle Timesra hivatkozva aThe Independent.

Erin Atkinson, az egyik ingatlanegyüttes kezelője azt fejtegette, akkor lett elegük, amikor kutyagumival már liftben, a szőnyeggel borított hallban, és a tetőn is találkoztak – írja a vs.hu.

A bérlőknek egyszeri, 30 dolláros költséget jelent a szolgáltatás. Amikor kutyagumit találnak, elvégzik az azonosítást, a lefülelt gazda 60 dolláros bírságra számíthat, de ki kell fizetnie a teszt 50 dolláros költségét mintavételtől az elemzésig. Az egyik bérlőt egy hét alatt ötször büntették meg, ő már összesen 500 dollárt fizetett – mesélte a közös képviselő.

Az ötlet nem rossz és még ki is vitelezhető, azonban Magyarországon bizonyára el kell még némi időnek telnie ahhoz, hogy hasonló módszerrel éljünk a kutyakakit fel nem szedő, felelőtlen gazdikkal szemben.

A kutyás vs. nem kutyás társadalom örökös harca a kutyakaki felszedése. Sajnos, a kutyás társadalom megítélése nagyon sokban múlik azon, hogy mennyire tudjuk mi kutyások a helyzetet jobbá tenni. Bízunk abban, hogy egyre több felelős kutyatartó van, aki nem csak saját kutyájára figyel, hanem környezetére is. A Kutyabarát.hu és az Állati Fotózás csapata ezzel a plakáttal hívja fel a figyelmet a problémára:

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...