Tragikus kutyatámadás után összefogtak a gazdik

Egy otthonából megszökött amerikai staffordshire terrier két kutyát megölt, egyet súlyosan megsebesített, és két emberre is rátámadt – mindezt egyetlen óra alatt Orosháza belvárosában – írja a Vásárhely24.hu.

A történtekre reagálva majd száz gazdi és eb vonult az utcára, hogy felhívják a figyelmet a felelős kutyatartás fontosságára.

A szökött kutya ámokfutása ugyan már két hete történt, még mindig az egyik legfőbb téma a városban. Az eb karanténba került, miután a rendőrök a kutyamenhely munkatársaival és az állatvédőkkel közösen befogták. A staffordshire terrier fiatalkorú gazdája ellen eljárás indult. Az eset kapcsán a szakemberek, valamint a közvélemény zöme egyetért abban, hogy a támadásért kizárólag a kutya gazdája (illetve fiatalkorúsága révén a szülei is) a felelős: a nem megfelelő kutyatartás, valamint a szocializálás és nevelés hiánya vezetett a tragédiához. A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet hétfő délután a Szolidaritási séta a kutyákért programon, amelyet egy orosházi vak férfi, Hack János szervezett. A városban ez idáig egyedülálló civil kezdeményezés facebook oldalán János így fogalmazta meg a célkitűzését:

A cikk teljes terjedelmében tovább olvasható a Vásárhely24.hu oldalán.


Forrás és fotó: Vásárhely24.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...