Kiderült, miért hagyták az állomáson a kutyát

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy skóciai vasútállomáson hagyott valaki egy kutyát, kikötözve egy bőröndhöz, mely nagy felháborodást keltett – nemcsak az állatvédő emberek körében. Most fény derült az igazságra, hogy valójában mi is történt.

Daily Record azóta felgöngyölítette a sztori szálait: kiderült, hogy egy félresikerült adásvételi kísérlet áll az ügy hátterében – tudhatjuk meg a hir24.hu cikkéből.

A lapnak egy 39 éves aberdeenshire-i nő, Fin Rayner elmondta: órákat vonatozott, hogy az apróhirdetésben kinézett kutyát 400 fontért megvásárolja, ám amikor megérkezett a megbeszélt állomásra, meglepődve tapasztalta, hogy a shar-pei még csak nem is hasonlít arra az állatra, amely a hirdetés képén szerepelt.

Világos volt, hogy valami nem stimmel a lesoványodott kutyával, ezért Rayner megkérte a gazdáját, hogy hadd sétáltassa egy kicsit Kai-t (akiről azóta kiderült, hogy valójában Plutó a neve), ám a férfi ehhez csak 150 fontos „letét” ellenében járult volna hozzá. Nem sokkal később az egykori gazda beszállt a kocsijába, és lelépett.

Rayner hívta őt telefonon, de hiába. Utána viszont már neki is távoznia kellett, mert indult a vonata. Az állomáson egy vasutasnak elmesélte, hogy mi történt, így ott merte hagyni a kutyát.

A skót állatvédő szervezet, az SPCA magához vette a kutyát; Kai/Pluto már remekül van, és a világ legkülönbözőbb pontjairól jelentkeznek be érte a potenciális jövendőbeli gazdik.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: Daily Record, hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...