Karácsony előtt dobták ki a kiskutyát

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek. Karácsony előtt nem sokkal az egyik eset egy Szeged-belvárosi társasháznál volt: kidobott, gyengécske, gubbasztó kislány kutyát kellett megmenteni – írja a Délmagyar.hu.

A kutyusban nem volt azonosító chip, az állatvédő egyesület a szerencsétlen jószágot biztonságba helyezte, a Karci nevet kapta. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy az év minden napján megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a bajba került állatok megmenekülhessenek.

Seres Zoltán szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. Az Orpheus évente 5-800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni – mondta el az állatvédő. 

Karci és társai is örökbe fogadhatóak, a www.ebangyal.hu oldalon lehet nézegetni a gazdira váró, mentett állatokat.


Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: delmagyar.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...