Rómeó és Júlia: kutya verzió

A kutyák emberfeletti (és emberekhez való) hűségéről gyakran hallunk történeteket. Ám mint kiderült, egymás iránt is képesek csodálatos gesztusokra, akár ismeretlenül is. Három napig vigyázott a hős kopó arra a kutyára, akit 38-szor lőttek meg egy mérgező sörétes puskával. A másfél éves kutyus életveszélyben talált rá a szetterre a görög Zakynthos szigetén egy csatornában: az ebnek csak a feje látszott ki a vízből.

A most már Júlia becenévre hallgató kutyus egy percre sem hagyta el a haldokló kutyát, étlen-szomjan ugatott naphosszat, hogy figyelmeztesse az arrajárókat, és segítséget kérjen. Egy ideig úgy tűnt, sikertelenek fáradozásai, de három nap után végre egy arra járó észrevette Rómeót is, és azonnal hívta az állatorvost. Rómeó napokig lebegett élet-halál között, erős gyógyszereket kapott és úgy tűnt, nem éli túl, ám szerencsére tíz nap után végre javulni kezdett az állapota.

A kutyusok ezután Nagy-Britanniában kezdtek új életet, ahol a beceneveiket is kapták. Odajutásuk is szívet melengető: sokan a Facebookon hallottak a történetükről és adakoztak, így kerülhettek a kutyák végül a szigetországba, egy állatmenhelyre.

A menhely egyik szakértője szerint is kivételes a történetük, mert igen ritka, hogy két kutya, akik nem ismerik egymást, ilyen elválaszthatatlanok legyenek.


Fotó: mirror.co.uk

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: estihirlap.hu, mirror.co.uk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...