Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák segítségével bírságolja a tilosban parkolókat a moszkvai önkormányzat

Nem csak az ember, de a moszkvai parkolási társaságnak is a legjobb barátja a kutya. Ezek segítségével bírságolják a tilosban parkolókat – írja az Autó Motor. Miután nemrég kiterjesztették a moszkvai fizetési zóna határait és megnövelték az ellenőrök számát is, a parkolási díjat megfizetni nem kívánó autósok arra a módszerre tértek át, hogy megálláskor egyszerűen letakarják a rendszámtáblájuk egy részét.

A parkolást ellenőrző emberek nem nyúlhatnak az autóhoz, fotó nélkül pedig nincs bírság – arról nem is beszélve, hogy gépesítették az ellenőrzést is.

A rendszámtáblák olvashatóvá tételére felállított önkormányzati osztag munkatársait gyakran vegzálták az autójukhoz épp visszaérő tulajdonosok, amelyre most megtalálták a megoldást: kutyákat állítottak szolgálatba a rendszámtáblák felszabadítására.

Tíz ebbel gyarapította ellenőreinek sorát a moszkvai parkolási társaság, a kutyák feladata mindössze annyi, hogy parancsra eltávolítsák a rendszámokat takaró dolgokat. Meg szükség esetén megvédjék a velük járőröző embereket, kisebb eséllyel fogják majd inzultálni az autósok a rendszám-rendőröket, ha kutya is van náluk. Apró figyelmességként a kutyákat arra is kiképezték, hogy a rendszámtábláról lerágott dolgokat a legközelebbi szemetesbe „dobják”, ha ilyen épp nem lenne a közelben, akkor a parkolási ellenőr gondoskodik azok megfelelő elhelyezéséről.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: automotor.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...