Világjáró kutya Győrből: Roxy több mint 1000 km-t utazott gazdájával idén

A győri Szórády József és baráti társasága minden kerékpáros túrára Roxy kutyát is viszi magával. Kassa és Szabadka között 664 km-t tettek meg 8 nap alatt – olvasható a kisalföld.hu oldalán.

Szerencsés baleset: Roxy lábára rálépett egy ló

Ahogy a tavalyi cikkben említettem, 2014-ben 1000 kilométert tűztünk ki célul a barátaimmal, s ezt sikerült is teljesíteni. Tavasszal ismét a zalai dombok között jártunk, nyáron több száz km-en keresztül követtük a Tiszát, ősszel pedig a Fertő tó melletti kerékpárutat teszteltük.

Zalában megint megszenvedtük a sok emelkedőt. Emellett pedig egy kisebb baleset is történt: Roxy lábára rálépett egy ló. Szerencsére nem történt komolyabb baj, a kislány hamar felépült” – kezdte a kisalfold.hu-nak a világjáró kutyus gazdája, Szórády József.


Kőris-hegy, Bakony – Fotó: kisalföld.hu

Roxy új utánfutójában a záporokat is megúszta

„A nagy, nyolc napos túránk során Kassától Szabadkáig összesen 664 km-t tekertünk. A magyarországi szakasz megtétele mellett újabb külföldi kalandozásban volt részünk, Szlovákia mellett két napot is kerekeztünk Szerbiában. Az egykori magyar területeken nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Szinte valamennyi megállóban érdeklődtek a helyiek a kutyus utazásának mikéntjéről és sokan gratuláltak a teljesítményünkhöz.

Sajnos, az időjárás már nem volt ilyen kegyes hozzánk, két napon keresztül hol szemerkélő, hol szakadó esőben róttuk a kilométereket. Ötödik csapattagunk ezt a két napot is megúszta szárazon, mert erre a túrára már az új utánfutójában utazva kísért el bennünket.


Palic – Fotó: kisalföld.hu

„Több napon is jóval meghaladtuk a 100 km-t”

Természetesen, ahol a körülmények engedték, Roxy négy lábon közlekedett mellettünk. Műszaki hibák lassították az előrehaladást és előfordult, hogy kicsit túlterveztük az adott napi távot: több napon is jóval meghaladtuk a 100 km-t.

Többször előfordult, hogy a szállásra már majdnem sötétben érkeztünk, így a lepakolást, ismerkedést az adott településsel `kutyafuttában´kellett megtennünk. Minden nehézség ellenére ez a túra is hatalmas élményt jelentett mindannyiunk számára, és még sokáig fogjuk egymásnak felemlegetni az apró – vidám vagy éppen fájdalmas – történeteket” – folytatta Szórády József.


Szabadka  Fotó: kisalföld.hu

A Fertő tó körül még segített is gazdájának Roxy

„Októberben ismét bővítettük a meghódított külföldi területek számát, két napos túra keretében körbejártuk a Fertő tavat. Bár az időjárás előrejelzés nem éppen a legalkalmasabb kerékpáros időt jósolta erre a két napra, mi tántoríthatatlanok voltunk. Az első napon, az ausztriai szakasz enyhe hátszélben, kevésbé fagyos levegőben elviselhető volt.

A második napon viszont néha úgy éreztem, hogy egy centimétert sem haladunk előre, pedig este – a majd 80 km-re lévő Parndorfban – el kellett érnünk a vonatot. Roxy átlendített a nehézségeken, ugyanis a táv nagy részén nem cipeltette magát az utánfutóban, hanem vidáman futott mellettünk. Most is bebizonyosodott, hogy számíthatok rá” – elevenítette fel az egyik legkedvesebb emléket Szórády József.


Fertó tó körül – Fotó: kisalföld.hu

Tervek 2015-re: cél Horvátországba és Szlovéniába is eljutni 

„A szép emlékek és az élmények miatt az éppen aktuális túra során már szinte az első napon a lehetséges úticélokat vesszük számításba, meg sem fordul a fejünkben, hogy nem lesz következő kaland.

Ennek megfelelően a jövő évi terveink között újabb magyar vidékek megismerése és külföldi kiruccanás is szerepel. Szeretnénk két keréken felkeresni az Ipoly és a Börzsöny látnivalóit, Pécs környékét bejárni, az Őrség szépségeit felfedezni, illetve a Dráva mentén haladva Szlovéniában és Horvátországban pár napot eltölteni.


Roxy a gazdájával, Szórády Jószeffel

Természetesen a csapat kizárólag Roxy kutyussal teljes, így a jövőben is mindig el fog kísérni bennünket a túrákra” – zárta szavait Roxy győri gazdája.
 

Szeghalmi Balázs
(kisalföld.hu)

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...