Vakvezető kutya és gazdája a kutyaelsősegély tanfolyamon

Olvasóinknak talán már nem kell bemutatni a Kutyaelsősegélyt. Akik azonban még nem ismernék, a „Nyújts segítő mancsot!” című könyv és a hozzá kapcsolódó Kutyaelsősegély tanfolyamok az országban elsőként és egyedülálló módon segítenek nekünk, a legfontosabb és leghasznosabb tanácsokkal látják el  a kutyatartókat, hogyan készüljünk fel olyan esetekre, amikor kutyánk azonnali elsősegélyre szorulna.

Több tanfolyamot is tartottak már az ország különböző pontjain, mindenhol nagy érdeklődésre szert téve. A tanfolyam vezetője, egyben a „Nyújts segítő mancsot!” című könyv egyik szerzője, Kis Anna, legutóbb Debrecenben tartotta meg a kurzust, ahol a tanfolyamok történetében először egy vakvezető kutya és gazdája is megjelentek. Balogh Ádám és Dana sikeresen „vizsgáztak”.

Ádám a következő sorokat juttata el a szervezőknek, mi pedig az érintettek hozzájárulásával örömmel osztjuk meg azokat:

„Október 4.-én részt vettem a kutyaelsősegély tanfolyamon Debrecenben. Vakvezető kutya gazdiként úgy gondolom, hogy felelősséggel tartozunk társainkért, és számomra az a legkevesebb hogy tudok valamit reagálni, ha baj történik. Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Sok érdekes és számomra teljesen új információkat tudtam meg a kutya egészségi állapotáról. Sőt gazdagodtam olyan trükkökkel és praktikákkal, amiket nem igen kap az ember sok helyen. Az internet nagy tárháza az ilyen infóknak, de hát az ember nem lehet biztos benne, mi igaz, és mivel okoz több kárt az állatnak. Itt viszont teljesen hiteles és biztonságos ötletekkel bővült a tárházam. Ami nagyon jó érzés volt, hogy nem csak számomra volt izgalmas az a nap, hanem kutyusomnak is kényelmes és ingerekben gazdag képzés volt ez. Jó érzés volt együtt megtapasztalni a különféle gyakorlatokat. Mindent egybe vetve én jól éreztem magam, és remélem, több városban is megvalósul ez a tanfolyam.” (Balogh Ádám)

További információk: http://kutyaelsosegely.hu


A képen Dana, a vakvezető kutya.

 

További cikk a témában:

Kutyaelsősegély tanfolyam országszerte

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...