Elhiszed? Pennsylvaniában törvényes kutyahúst enni

Fura szabályozás van hatályban Pennsylvaniában: érdekes módon, Amerikában ebben (és csak ebben) az államban még nem tiltja törvény a házi kedvencek ételként való fogyasztását – tehát bárki felszolgálhat kutyát, macskát egy hangulatos családi ebédnél – olvasható a hir24.hu oldalon.

A gyalázatos szabályozásnak egyszer s mindenkorra véget akartak vetni a helyi képviselők, ezért beterjesztettek egy törvényjavaslatot, amely tiltaná a Morzsik és Cirmik étkezési célú tartását.

A kérdést végül nem bocsátották a városatyák elé, a módosítás a törvényhozási szakasz utolsó napján nem került napirendre.

A javaslatba ugyanis bekerült egy másik állatvédelemmel kapcsolatos kérdés is: a tervezet ugyancsak tiltotta volna a galamblövészetet. Nem, nem agyaggalambról van szó: az államban több mint száz éve divatos sport a galambok lepuffantása.

És akkor jöttek a fegyverhasználati jogért kardoskodók, és a helyi sportklub tagjai, akik azzal riogattak, hogy ha ma elveszik tőlük a galamblövészet jogát, akkor ez oda vezethet, hogy nemsokára már vadászniuk és horgászniuk sem szabad (lásd: „ha utcára vonulnak a melegek, akkor hamarosan kötelező lesz a homoszexualitás”). Erre a következő – jogosnak tűnő – érvvel válaszolt az ellenoldal: ez olyan alaptalan félelem, mintha az ittas vezetés betiltása magával vonná azt, hogy nemsokára már a vezetés is tilos lesz.

Mivel a törvénymódosítás szavazása elmaradt, a galamblövészet folytatódhat, a cica- és kutyaevés továbbra is legális Pennsylvaniában.

A kép csak illusztráció.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...