Ezt jól bevette a világ: aranyos lenne, de nincs a KLM-nek munkakutyusa

Bejárta tegnap a hír és a kapcsolódó videó a netet: jó szaglású kutyákkal erősíti csapatát a KLM. Azonban kiderült: ez nem igaz. Tündéri videó került fel a napokban a netre: egy KLM mellénybe bújtatott beagle megtalálja a repülőn felejtett tárgyakat, és a reptéri tömegben kiszagolja azok gazdáit. A netes világ pillanatok alatt a szívébe zárta az imádni való kutyust, terjedt is szépen a videó – írja a hvg.hu.

Azonban hamar kiderült, ez csak fake, mindössze marketingcélokat szolgál, azokat viszont várakozáson felül.

A KLM tényleg elindította a Lost & Found csapatot, hogy leginkább a közösségi médiára támaszkodva segítsen összehozni a gépen felejtett tárgyakat azok gazdáival, azonban – nyilatkozta nevetve Joost Ruempol, a KLM szóvivője – a kutya ma még nem tagja a csapatnak, és a videóban is csak azt az aktivitást szimbolizálja, amellyel a csapat dolgozik az elveszett tárgyak tulajdonosainak felkutatásán.

A videót készítő cég képviselői is megerősítették, többek között a Gizmodónak, http://factually.gizmodo.com/klms-sherlock-dog-is-an-adorable-lie-1638633020 hogy „Sherlock kutya” csak marketingfogás, csak a videó kedvéért szerepeltették. Szerintük a Lost & Found csapat olyan, mintha nyomozókból állna, és ugye a nyomozók mellé elengedhetetlen egy kutya.

Szóval bármilyen aranyos is a kutyus a videóban (amit itt újra megmutatunk), egyelőre még nem így működnek a dolgok a KLM-nél. Ezzel együtt persze nem kizárt, hogy a jövőben kutyákat is betanítanak majd ilyen célokra.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...