Rekord! 150 westie a kézben

Harmadik alkalommal rendezték meg a Westie találkozót, idén a Dunakeszi Kutyavarázs kutyaiskola és kutyapanzióban. Az esőnapon megtartott rendezvényre sokan látogattak el, nemcsak westiesek. Mi is ott voltunk -és mint mindig- nagyon jól éreztük magunkat a kis hegylakók és gazdijaik társaságában.

Annak ellenére, hogy egy héttel később lett megrendezve a 3. Westie találkozó, nem kellett attól tartani, hogy nem sikerül idén megdönteni a westiesek -most már mondhatjuk- hagyományörző westie-körkép rekordkísérletét, azaz, hogy minden évben egyszerre minél több westie legyen lefényképézve a gazdijukkal. Sikerült. A pontos számítások szerint 150 westie emelkedett egy pillanatra az ég felé, ezzel megdöntve a tavalyi csúcsot.


Fotó: Westie Rescue Hungary / Facebook – további képek ITT

A találkozón több program is volt, ami színesítette a rendezvényt, például Westie-szépségversenyek, a Mosoly Rehabilitációs Központ bemutatója, agility bemutató, Frisbee FreeStyle bemutató, vicces villámversenyek és tombola is, melynek teljes bevételét a mentett westiekre fordítják majd.

A helyszínen még egy kis tó is volt, ahol a kutyák, kicsik és nagyok, kedvükre csobbanhattak, a gazdik pedig a kiállítók standjait nézhették meg, ahol a westies bögrétől a westies szappanon át westies nyakörvigk, pórázig, szinte minden a westiekről szólt. 

A rendezvény főszervezőjét, egyben a Westie Rescue Hungary Egyesület elnökét, Hatvani Viktóriát kérdeztük a Westie szülinapról, az elmúlt év tapasztalatairól és hogyan látja a következő évet, milyen feladatoknak néznek elébe.

„Tavalyi szülinapunk óta 60 Westie került a gondozásunkba. Majdnem annyi, mint ahányat az első két évben mentettünk. A népszerűségnek két oldala van. Az egyik, hogy Facebook oldalunkra szinte minden Westie híre, akit az országban találtak/elhagytak/kidobtak/leadtak, vagy akár elveszett, eljut és érdemben gyorsan tudunk segiteni – lehetőségeinkhez mérten. A másik, hogy a sikeres munkánkat látva sok hegylakó „gazdi” úgy gondolja, hogy ha költözik/gyereket szül vagy bármi más számunkra elfogadhatatlan indokot talál ki, hogy megváljon kutyájától, majd mi segitünk. Holott egyre nehezebb ideiglenes befogadókat és gazdikat is találni. Egy Westie fentartása költséges és ebbe sokan nem gondolnak bele. A mentettek pedig szinte mind betegen kerülnek a gondozásunkba és átlagosan 100.000 Ft-ot költünk egy-egy rosszabb állapotú kutyára, akinek későbbi költségei is magasbbak lesznek, mint egészséges fajtatársaié.

Szeretnénk több időt forditani rendezvényeken való részvételre, és nem csak kutyásokra, mert azokon már most is részt veszünk. Szeretnénk a köztudatba kicsit jobban bekerülni átlagos helyeken is, mert sokan még most is csodálkoznak, hogy fajtatiszta kutyákat menteni kell. Szeretnénk továbbra is felhívni az emberek figyelmét a felelősségteljes kutyatartásra és az örökbefogadásra a szaporítóktól való vásárlás helyett. Azonban önkéntes segítség hiányában lassan haladunk, maroknyi csapatunk már így is gőzerővel minden szabadidejét az egyesületre szenteli.”

A 3. Westie szülinapon forgatott az RTL Klub Fókusz stábja is, íme az összeállítás:

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...