Megdöbbentő! Egynapos kutyákat dobtak a kukába

Hat kutyakölyköt dobott valaki egy kukába Kiskunhalason. A zacskóba rakott kutyusok keserves hangjára véletlenül figyeltek fel az éppen arra járók, de mire ráleltek a csöppségekre, már csak kettő élt közülük. – írja a baon.hu

– Egynaposak lehettek a kölykök, még a köldökzsinór is rajtuk volt. Hat ártatlan lélek, akik semmiről sem tehetnek, de áldozatai lettek az emberi felelőtlenségnek – számolt be Bíró Brigitta, a halasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke, aki szerint a hasonló esetek elkerülhetőek lennének, ha ivartalanítanák az anyakutyákat.

  

Egy rutinműtét lett volna az egész, s most nem kellett volna a négy kölyöknek így elpusztulnia – vélekedett a szakember. A két életben maradt kutyust a megtalálóik hazavitték, megetették, így túlélték az első éjszakát.

Másnap délelőtt jutott el hozzánk a hír a kölykökről, s azonnal a picik segítségükre siettünk. Vittünk tálakat,cumisüveget, takarókat, fekhelyet, s természetesen kutyatápszert. A kutyamamát ugyan nem tudjuk pótolni, de reméljük, hogy a megfelelő táplálással meg tudjuk menteni őket. Megtalálóik ,Tóth Anita, Ancsa-Molnár Tímea és Vígh Krisztina vállalták a picik gondozását, ami 2 óránkénti etetést jelent, mi pedig a kiskutyák szükségleteit, a tápszert és remélhetőleg később az oltásokat vállaltuk magunkra – tudtuk meg a kutyamentők vezetőjétől, aki hozzátette: szívesen fogadják a támogatásokat munkájukhoz, hiszen a tápszerek sem olcsók, amiből remélhetőleg még sokat fognak enni a megmentett kölykök.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: baon.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...