Összeírják a kutyákat

Összeírja a Mosonmagyaróváron tartott ebeket a polgármesteri hivatal. Erre az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kötelezi a várost. – írja a Kisalföld.hu

A városi ebek összeírása július 21-én kezdődik. Szeptember 30-ig lehet a gazdáknak kutyájukat bejelenteniük. Az ehhez szükséges adatlap a városháza portáján szerezhető be, vagy letölthető a a www.mosonmagyarovar.hu címről. A kitöltött adatlap postán is eljuttatható a polgármesteri hivatal, igazgatási osztály, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11. címre vagy a hivatal portáján leadható, illetve faxon a 96/211-764-es számon, e-mailben pedig az [email protected] címre elküldhető.

Fontos, hogy a bejelentést ebenként külön adatlapon kell megtenni.

A négy hónaposnál idősebb ebek csak mikrocsippel megjelölve tarthatók. Azon ebtulajdonosok, akik elmulasztották ezt, az összeírási adatlap kitöltése előtt még a 45 ezer forintos pénzbírság megfizetése nélkül pótolhatják. A gazdik az összeírást követően is kötelesek a változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az adatszolgáltatás elmulasztása 30 ezer forintos pénzbírsággal járhat.

A városháza sajtóközleménye hangsúlyozza: az összeírás után sem vezetik be az ebadót.

Részletes információ a www.mosonmagyarovar.hu honlapon található, illetve telefonon (96/577-800) vagy személyesen az igazgatási osztályon kérhető.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...