Kutya mentette meg a siket fiú életét

Az állat felébresztette gazdáját, aki így ki tudott menekülni az égő házból. A 13 éves indianapolisi Nick Lamb nagyon lelkes volt, mert életében most fordult elő először, hogy szülei egyedül merték hagyni őt a házban. A hallássérült fiú nemrég tért haza egy nyári táborból, és néhány napra csak ő maradt otthon. – írja a hir24.hu

Nick hallókészüléket használ, de éjszakára ki szokta venni a füléből. Így történt szerdán is – és ez majdnem tragédiához vezetett.

A házban – egyelőre tisztázatlan műszaki okból – tűz ütött ki, de az alvó fiú nem hallotta a tűzjelzőt. Ma már nem lenne az élők sorában, ha nincs Ace (azaz Ász), a család pitbullja, aki megnyalta Nick arcát, hogy ébredjen fel. A tinédzser először nem értette, miért háborgatja a kutya, és el akarta küldeni – Ace azonban továbbra sem hagyta őt aludni.

Nick ekkor észlelte, hogy hömpölyög a füst, és még ki tudott menekülni az égő házból, amely szinte teljesen leégett. Szerencsére megúszta a pitbull is – az életmentő kutyát azóta hősként tisztelik.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
Fotó: Indeanapolisi tűzoltóság
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...