Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaterápiás záróvizsga a börtön falai mögött

Harmadik alkalommal tartottak záróvizsgát a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben  az “Új esély” állatasszisztált kutyaterápiás programban részt vevő kutyusoknak és a velük dolgozó fogvatartottaknak.

A Fekete István Állatvédő Egyesület gondozásában levő hat kiválasztott kutya 2 hónapon át, heti két alkalommal vett részt a képzésen, ahol az alapengedelmességi vizsga előírásainak megfelelően tanultak és okosodtak. Nagy kihívás volt ez a kutyáknak és a tanfolyamon részt vevő fogvatartottaknak is. Lelkileg sérült, az emberben bizalmukat vesztett kutyákat kellett meggyőzni arról, hogy újra bízzanak az emberben.

  

Volt a programban olyan kutya is, aki szinte csak lapos kúszásban mert közlekedni a kezdéskor. A vizsgára viszont minden kutyus jól kezelhető, szót fogadó, a feladatokat, utasításokat szépen végrehajtó ebbé lett.  Siker ez a programban dolgozó fogvatartottaknak, a kutyáknak és a kutyákat gondozó egyesületnek is.

Így talán könnyebben gazdira találhatnak a program után. A hat kutyából kettő a vizsga után már gazdihoz költözik, egy próbaidejét tölti, egynek gazdijelöltje van. Ketten még várják, hogy valaki őket akarja társnak. És végül a programban sikeres vizsgát tett kutyák névsora: Elmo. Rezi (ők gazdisok), Stefi, (próbaidőn) Zorka, Zolika és Lujza (van gazdijelöltje). És a ráadás, aki azért vett részt a programban, hogy lássa, van élet a rettegésen kívül is: Mami kutyus, aki szintén várja az álomgazdit.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: przoli.blogin.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...