Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon

Ismét óriási szabadtéri kutyajátszótérré változott az újszegedi liget. Volt itt ügyességi bemutató, magyar fajta ismertető, szépségverseny és hűsítő medence is, amelyben előszeretettel áztatták mancsaikat a négylábúak. – olvasható a szegedma.hu oldalán

“Nagyon melegünk van, ezért odafigyelünk, mennyi vizet isznak a kutyák. Negro már fürdött is.” A kánikula sem szegte kedvét a négylábúaknak, a nagykutyák a fák nyújtotta árnyékban, a kiskutyák a pancsolóban, az ölebek pedig hol máshol, mint a gazdi ölében kerestek menedéket a szúrós napsugarak elől. Köteles Krisztián Negro nevű német törpe pincsherje biztosra ment, rövid időre befoglalta az egyik kutyusok számára felállított medencét – mérgesen vakkantott mindenkire, akitől veszélyben érezte kis oázisát. Nem úgy barátnője Lucie, a négyéves westie, aki láthatóan már alig várta, hogy a többi eb közelébe férkőzzön és szagmintát vegyen a későn érkezőktől. Miklós Csilla habár gyönyörűen kozmetikázott kutyussal érkezett, azt mondta, nem nevezi Luciet a szépségversenyen. Ők ugyanis elsősorban a kutyasuli bemutatóprogramokra jöttek.

Ebből pedig volt bőven: az eldobott frizbik után csakúgy röpködtek a Suncity AirFurs csahos tehetségei, Erdélyi Noémi terápiás kutyusai most is bebizonyították, mi fán terem a négymancsos segítség, a Csibész kutyasuli növendékei pedig a játékos engedelmesség mintaképeiként álltak a sétálóutca alkotta színpadra. A közeli padon két idős hölgy gyönyörködött az ügyes blökikben, egymás között jókat kacarásztak a kilógó nyelvvel szaladgáló, kurta lábú tacsi csapaton. A magyar kutyafajták színe-java is felsorakozott: vizslák, kuvaszok, mudik és pumik hirdették az egyébként nagyon értelmes, szófogadó hazai fajok sokszínűségét. A pásztorokról külön előadást hallhattak az érdeklődők, Tari József szakértői véleménnyel beszélt, nem rejtve véka alá a magyar fajták kevéssé közkedvelt jellemvonásait sem.

Természetesen idén sem maradhatott el a szépségverseny, amelyen a Tappancs – akárcsak a korábbi években – egyedi pontozás alapján bírálja a felsorakozókat. “Nálunk elsősorban nem az a fontos, hogy fajtatiszta, tenyésztőtől vásárolt kutyus vigye el a fődíjat, hanem külön figyelünk a mentett, ivartalanított állatokra. Ők plusz pontokban részesülnek” – árulta el kérdésünkre Szerencsés Tilla, a rendezvény egyik szervezője. A nap fő attrakciója egyébként már kora reggel a ligetbe csalogatta a versenyzőket, legtöbben a fák hűsében, plédeken relaxálva várták ki a délutánt, néhányan viszont a zsűrit lenyűgöző mozdulatokat tökéletesítették.

Öt kutyus megkülönböztető nyakkendőben járta a rendezvény helyszínét, hátha itt szeret beléjük a jövőbeli gazdi. Az esemény végéig viszont sajnos egy kutyus sem lelt befogadóra, mind visszakerültek átmeneti otthonukba. Ugyanakkor megtudtuk, a komoly érdeklődők nem fordítanak hátat az ebeknek, egy-egy ilyen rendezvény után megnő az örökbefogadások száma a Tappancs-tanyán.

További képek a Szegedma.hu oldalán.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: szegedma.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...