Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák és macskák fesztiválja Szegeden

Az újszegedi ligetet birtokba veszik a négylábúak, vasárnap a XIII. Tappancs Állatfesztivál gondoskodik a jókedvről. Lesz kutyakozmetikai tanácsadás, állatorvosi tanácsadás, kutyasuli bemutató és természetesen a szépségverseny sem maradhat el.

Amennyiben hinni lehet az időjárás-előrejelzésnek, gyönyörű napsütéses hétvégét jósolnak a meteorológusok. Keresve sem találhatna jobb programot kiscica, nagykutya és gazdi, mint az újszegedi ligetben megrendezendő Tappancs-nap. A szervezők reggel fél 10-től várják az érdeklődőket, a buli pedig egészen 17 óráig tart.

“Rendezvényünket immáron tizenharmadik éve szervezzük meg, amellyel kutyaszerető, állatbarát embereket, családokat szeretnénk megszólítani. Fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeinken – akárcsak ezen – a felelős állattartás és az örökbefogadás fontosságára fókuszáljunk” – ismertette portálunkkal Szerencsés Tilla, a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi tagja.

A nap első attrakciója, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság kutyás bemutatóval szórakoztatja az érdeklődőket, majd a Suncity AirFurs frizbi csapata bebizonyítja, milyen elképesztő trükkökre képesek a megfelelően motivált kutyusok. Erdélyi Noémi és terápiás kutyái visszatérő vendégek a tappancsos eseményeken, akárcsak a Csibész kutyasuli, akik idén is “csibészkednek” egyet.

Még mindig délelőtt járunk: Tari József előadásában közelebbről megismerkedhetünk a magyar pásztorkutyafajtákkal, a Madárkert pedig a kisállatok tartásáról számos hasznos információt hoz. A magyar kutyusok nem mennek messzire, terelési bemutatón bizonyítják rátermettségüket. A délután hátralevő része az állatok egészségéről szól: a helyes táplálkozás, szőrápolás témái kerülnek górcső alá. Fő versenyszámként kutyaszépségversenyt tartanak: ide kimondottan keverék kutyusokat várnak.

Az elmaradhatatlan tombola azok számára is meghozhatja a szerencsét, akik nem jeleskedtek kutyusaikkal a versenyen. Az eseményen Macskássy Izolda festményeit is meg lehet tekinteni, és a művésznő felajánlásának köszönhetően a bevétel felével a Tappancs védenceit lehet támogatni.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: szegedma.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...