Kutyája ölelésétől is gyógyul Tornóczky Anita

Betegsége ellenére Tornóczky Anita a Városligetben Guinness-rekordot döntött alapítványával, az Állatvédőrséggel. Az eseményre több mint félezren jöttek el. Anita négylábúakat ölelve gyógyul. – írja a borsonline.hu

Megvan a rekord! – ujjongott Tornóczky Anita, miközben lelkesen ölelte saját kutyáját, Izét, s ugrált örömében. Már ez is kü­lön rekord az egykori műsorvezetőtől, hiszen a napokban felröppent hírek szerint súlyos egészségügyi prob­lémákkal küzd. Még most sem tudni, sérv vagy idegbecsípődés kínozza-e, enyhítésként gyulladáscsökkentő szteroidokkal és fájdalomcsillapítókkal kell élnie. Konzultált orvosával, aki gyógytornát ajánlott.

Csoda, hogy itt vagyok, és mosolygok? – kérdezett vissza a műsorvezető. – Az állatok közelsége, vagy mint most, ölelgetése hihetetlenül feltölt energiával. Ha megölelem őket, úgy érzem, mintha visszaölelnének. Persze mindemellett jó nagy adag szteroid és fájdalomcsillapító enyhíti a fájdalmaimat – árulta el a betegsége ellenére is mosolygós Anita.

Az eseményt egyébként az Állatvédőrség szervezte, ennek tagja a műsorvezető is. A rekordkísérletre hoztak menhelyi kutyákat, de bárki jöhetett a saját kedvencével, így sikerült az öt évvel ezelőtti, háromszáz résztvevővel felállított rekordjukat ötszáz emberrel megdönteni. Mindannyian egyszerre ölelgették állataikat, ami lehetett kakas, bárány, malac, patkány vagy akár görény is.

Idén sajnos nem tudtam úgy kivenni a részemet a szervezésből, mint korábban. Ezeken az eseményeken kapok visszajelzést, hogy milyen fontos is a munkánk. A rengeteg mentett kutya, akiket én is nevelgettem, most ha csak öt percre, de ölelő gazdira talált. Az a több mint félezer állatbarát, aki eljött, remélem, ugyanúgy kapott az állatok gyógyító erejéből, akárcsak én – mesélte büszkén Anita.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: borsonline.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...