Saját KB bal
Saját KB jobb

Zölden születtek a kutyák – az állatorvos se látott még ilyet

A gazdi először azt hitte, valami ráfolyt az újszülött kutyakölykök bundájára, de hiába próbálta megtisztítani őket, zöldek maradtak. A két furcsa kölyök nagyon gyenge volt. – írja a ma.hu

Először a kutyatenyésztő, aztán az állatorvos is meglepődött, amikor felfedezték, hogy a múlt héten született kölykök közül kettő tényleg zöld színű. A gazdi először még arra gondolt, hogy valami összepiszkolta őket, de gyorsan rájött, hogy a furcsa színt bizony semmi nem hozza le. A spanyolországi Valladolid közelében, Laguna de Duero városban élő Aida Vallelado Molinának már az apja is kutyatenyésztéssel foglalkozott, így jó pár kutyát látott már élete során, de zöldet sose, nemhogy mindjárt kettőt egyszerre.

A két kölyök jóval gyengébb volt a többi testvérénél, a lány pedig időközben el is pusztult, és a fiú sincs túl jó állapotban. A helyi állatorvos azt reméli, hogy a különös elszíneződés és a halál okát talán a boncolás ki tudja mutatni. A spanyol szakirodalomban mindenesetre nincs hasonló eset feljegyezve, és a világban is mindössze két ilyenről tudnak, az egyik labrador 2012-ben született Angliában, a másik pedig 2008-ban New Orleansban.


Fotó: Aida Vallelado Molina

A szakemberek úgy vélik, talán a placentában található biliverdin nevű anyag okozhatta az elszíneződést, ami valahogyan bekerül a magzatvízbe és ettől színeződik el a kutya szőre. Az eddigi esetekben mindig a nagyon világos színű kutyák szőrét festette meg ez az anyag, és elméletileg nem befolyásolja a kutya általános fizikai vagy egészségügyi állapotát, ez tényleg csak egy elszíneződés – jegyezte meg a Daily Mirror által megszólaltatott állatvédelmi szakember.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...