Saját KB bal
Saját KB jobb

1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztve

Ennyire ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki a múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe Vámospércsen. Az állatok megfulladtak.

A vádlottat állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, a bűncselekményt különös szenvedést okozva, több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bánásmód alkalmazásával követte el.

Cs. István hátsó udvarára négy kóbor kutyakölyök szökött be, a férfi pedig a szennyvízaknába dobva szabadult meg a 6-7 hetes kutyáktól. A férfi a bíróságon vallomást nem tett, de fenntartotta a rendőröknek tett vallomását és a kérdésekre is válaszolt. Beismerte felelősségét és megbánta a tettét. Elmondta, hogy szomszédja kifejezett kérésére távolította el a kölyköket. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd észlelte az eseményeket, rászólt, majd hívta a rendőrséget.

Nagy István András bíró az ítélet indoklásában kiemelte: az enyhítő körülmények, mint a büntetlen előélet vagy a vádlott megbánása mellett több súlyosító körülményt is mérlegelt a bíróság. Figyelembe vette többek között azt, hogy elszaporodtak a hasonló bűncselekmények, a vádlott védekezésre, ellenállásra képtelen állatokkal szemben követte el a bűncselekményt, és esélyt sem adott nekik a túlélésre. Emellett az eset komoly közfelháborodást is keltett.

Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és kirendelt védője tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.


Kapcsolódó rovatunk:

Állati Jogok

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: vagy.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...