Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem fogadott be egy kutyát a vadonatúj debreceni állatmenhely

Nemrég nyitotta meg kapuit a milliókból épült menhely, de már nem tudták fogadni a beagle-t. Azt mondják, telt ház van. – írja a dehir.hu

Egy gazos területen találta Varga Tibor lánya a fiatal beagle-t. Ahogy a férfi fogalmazott, a jószág halálra volt rémülve, ezért rögtön a segítségére sietett. A kutyán szájkosár volt, póráz és bolhanyakörv. Az egyik állatmentő szervezet másfél óra múlva érkezett a helyszínre és megvizsgálta a kutyát. Csipet nem találtak a bőre alatt, így a gazdája sem lett meg. A sintértelepen több mint 10 ezer forintért helyezhették volna el, haza pedig nem vihették, mert a társasház saját szabályai tiltják a kutyatartást. Végül felhívták az Együtt az Állatokért Alapítványt.

Azt mondták, nem jönnek ki érte, erre megkérdeztük, hogy bevihetjük-e a kutyát, de nem voltak hajlandóak fogadni, mert nincs szabad helyük – mondta Varga Tibor.

A fiatal, ápolt beagle végül egy berettyóújfalui állatbaráthoz került. Busszal, saját költségén vitte el hozzá a lány az állatot. Varga Tibor nem érti, miért nem találtak neki helyet az új debreceni telepen, ezt személyesen is szóvá tette.

Az elmúlt hetekben átadott kutya és macskaházat uniós forrásokból, valamint városi segítséggel bruttó 44 millió forintból építették fel a négyes főúttól nem messze. Az üzemeltető Együtt az Állatokért Egyesület alelnöke, Bernáth Csaba elmondta, 120 lakójuk van, ez telt ház. Ha több állatot talál ott a szakhatóság, megbüntetik a menhelyet. Hozzátette, ha minden kutyát elhelyeznének, kétezer hely is kevés lenne.

Mi nem állatmentő egyesület vagyunk, hanem állatvédők. Elsődleges feladatunk, hogy próbáljunk olyan környezetet biztosítani a nálunk élő kutyáknak, és olyan szintre szocializálni őket, hogyha családokhoz kerülnek, ne térjenek vissza megint az utcára – nyilatkozta Bernáth Csaba.

Amikor telt ház van, arra kérik az megtalálót, néhány napig fogadja be az állatot. Közben felteszik a képét a közösségi oldalakra, így keresik régi vagy új gazdáját. Bernáth Csaba szerint egy szép beagle napokon belül új otthonra találhat, ahogy a nyitás óta innen kikerült két-három állat is. A kutyáért egyébként még mindig jelentkezhet a gazdája, vagy aki szeretné örökbe fogadni.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: dehir.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...