Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás futóversenyt szerveznek Pécsett

Családi kutyás futást szerveznek Pécsett május 18-án, a jelentkezőknek több mint három kilométert kell teljesíteniük ebestül. A szervezők szerint egy nevező nem futhat több kutyával, egy négylábút viszont lehet kísérni családilag. – olvasható a pecsistop.hu oldalán

A kutyás futás, avagy canicross olyan, mindössze néhány éves múltra visszatekintő mozgásforma, mely során a sportoló egy, vagy két kutyával fut, az ebeket pórázzal rögzíti a derekához.

A Szabadidő SE támogatásával megvalósuló futás helyszínéül a mandulási tornapálya szolgál majd. Regisztrálni a Mandulás Büfé területén lehet reggel 9 óra 40 és 10 óra 15 között, a 3200 méteres futás startja 10 óra 30 perckor lesz – közölték a szervezők.

Nevezni a verseny napján személyesen a helyszínen, illetve a versenyt megelőzően is van lehetőség. A helyszínen 9 óra 40 és 10 óra 15 között lehet megejteni ezt a formalitást 500 forintért, de jobban járnak azok, akik május 17-ig ügyezik a jelentkezést, nekik csak 250 forintot kell fizetni. Az előzetes nevezéshez egy űrlapot ki kell tölteni, mely a pecsikutyafule.blogspot.hu weboldalról érhető el.

A regisztráció mindenkinek kötelező, függetlenül attól, hogy előzetesen nevezett az interneten vagy a helyszínen szeretne. Itt kapja meg a rajtszámot, illetve az oltási könyvet itt kell bemutatnia. A bemelegítés egyénileg történik.

A regisztrációnál be kell mutatnia az eb oltási könyvét, melynek tartalmaznia kell veszettség elleni és kombinált oltást, mely egy évnél nem régebbi. Abban az esetben, ha a jelentkező gazdi nem tudja bemutatni az oltási könyvet vagy hiányoznak az oltások, nem indulhat a futáson. 14 évnél fiatalabb csak felnőtt kísérővel indulhat.

Csak jól szocializált, emberre, más állatra nem agresszív kutyával lehet nevezni. A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben a kutya az agresszió bármely jelét mutatja, azonnal kizárhatják.

A futáson végig kötelező a póráz használata, annak hiánya kizárást von maga után, szájkosár használata a gazda egyéni döntésétől függ. A futáshoz nyakörv helyett hámot javallott használni. Egy ember csak egy kutyával indulhat, de egy kutya futhat több emberrel (pl: szülők, gyerekek). A nevezési díjat csapatonként kell fizetni. Egy csapatban minimum egy, 14 éven felüli ember, és maximum egy kutya lehet.

Pécs

(kutyabarát.hu)

Forrás: pecsistop.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...